Περάσματα από τον παράδεισο. Ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος (DVD)

(4.646 άτομα το έχουν διαβάσει)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λάμπρου, 2005 ΑΙΓΙΣ Παραγωγή Οπτικοακουστικών Έργων)


ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τέσσερα χρόνια κράτησε η περιπλάνησή μας στο Άγιον Όρος. Σ’ αυτό το παγκόσμιο κέντρο του Ορθοδόξου μοναχισμού οι άνθρωποι προσπαθούν ακόμα από κοινού.
Σήμαντρα, τάλαντα, υμνωδοί γλυκαίνουν την ψυχή του ανθρώπου. Η θεία μουσική. Κοντά σ’ αυτήν, η βυζαντινή αγιογραφία. Η πιο μυστηριακή περίοδος στην ιστορία της τέχνης. Εμμανουήλ Πανσέληνος, Θεοφάνης ο Κρητικός και μια σειρά άλλοι μεγάλοι αγιογράφοι.
Η φύση άδολη και αθώα. Το περιβόλι της Παναγίας.
Στην κορυφή του Άθωνα κατανοήσαμε πόσο μας είχε αλλάξει αυτή η περιπλάνηση.
Βρεθήκαμε σ’ ένα τόπο που η ευχή θρέφει και η ευλογία είναι ένα διαρκές παρόν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ταινία απέσπασε το Α΄ βραβείο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο φεστιβάλ της Μόσχας 2002 και τιμητική διάκριση στο εθνογραφικό φεστιβάλ της Γαλλίας ανοίγοντας μάλιστα και το πρόγραμμα  προβολών του φεστιβάλ. Μια επίσης μεγάλη διάκριση είναι η προβολή της στο American Museum of the Moving Image στην Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάρτιο όπως και η επιλογή της ταινίας στο αφιέρωμα για τον ελληνικό κινηματογράφο που έγινε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Μόντρεαλ στο Καναδά στις 8 Σεπτέμβρη του 2005.

Κοινοποίηση:
[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]
Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress and ShopThemes