Παιδιά κάτω των 14 ετών να μη χρησιμοποιούν κινητά (Ναυ. Καρ.)

«Ο εγκέφαλος ενός παιδιού απορροφά το 80% της ακτινοβολίας που δέχεται από το κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτό, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν καθόλου το κινητό».

Αυτό τόνισε ο Κωνσταντίνος Λιολιούσης, επ. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προχθές με θέμα «Ανθρωπος και Κινητή Τηλεφωνία». Αναφερόμενος στους ενήλικες, συνέστησε «τη χρήση μόλις 3 λεπτών τον μήνα, και αυτό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης»!

Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας, δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων (όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα), υποστήριξε ότι «στον δήμο λειτουργούν 7 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων οι δύο χωρίς άδεια. Εχουμε ήδη ειδοποιήσει την Αστυνομία και υποβλήθηκαν μηνύσεις. Προβήκαμε και σε ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να ανασταλεί η λειτουργία και των άλλων 5 γιατί όλες τους, και οι 7, λειτουργούν κοντά σε σχολεία».

«Υψηλή πυκνότητα ηλεκτρομαγνητικής ισχύος, οφειλόμενη τόσο στο πεδίο ακτινοβολίας όσο και στα μη ακτινοβολούμενα πεδία, υπάρχει κοντά στα φορητά τηλέφωνα και στις κεραίες των σταθμών βάσης. Ετσι, είναι πιθανή η υπέρβαση των ορίων EMC της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ορίων αποδεκτής έκθεσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας», υπογράμμισε ο Στέφανος Τσιτομενέας, καθηγητής Τηλεπικοινωνιών και προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Πειραιά και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών. Συνέστησε, λοιπόν, «κάθε συνδιάλεξη με φορητό τηλέφωνο να μην υπερβαίνει το ένα λεπτό και να ακολουθεί 5λεπτη αναμονή για να ηρεμήσουν τα κύτταρα που ενδεχομένως επηρεάστηκαν από την ακτινοβολία».

(Πηγή: "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" – 27/05/2005)
[Ψήφοι: 3 Βαθμολογία: 3.7]