Ανεπαρκή τα σημερινά όρια έκθεσης για τη προστασία της δημόσιας υγείας (Στυλιανός Α Ζηνέλης ΜD, BA, Ιατρός)

Επισήμανση στο 1ο Πανελλήνιο συνέδριο -με διεθνή συμμετοχή- για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

    Στις 24-25 Μαΐου 2008, έγινε το 1ο Πανελλήνιο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα: "Επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους ζώντες οργανισμούς", κατά το οποίο παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα της σχετικής έρευνας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έτσι, διαπρεπείς επιστήμονες, όπως ο Leif G. Salford, καθηγητής Νευροχειρουργικής και διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου Rausing στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, ανέφερε τα ευρήματα των πειραμάτων του σχετικά με τις βλάβες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας στον εγκέφαλο των θηλαστικών. Τα πειράματά του δείχνουν βλάβη από την ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας, ακόμη κι όταν τα πειραματόζωα εκτίθενται σε τιμές ακτινοβολίας κάτω του επιτρεπόμενου ορίου. Γι΄αυτό, πρότεινε να ελαχιστοποιηθεί η χρήση συσκευών που παράγουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και η χρήση συσκευών με hands free μειώνει τις τιμές ακτινοβολίας που φτάνουν στον εγκέφαλο.
 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ

"Αλ. Οψ.": Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ιατρό κ. Στυλιανό Ζηνέλη, για την αποστολή του άρθρου του, όπως πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ",
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008.

Άλλα άρθρα του συγγραφέα:

Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών και η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία Κινητής Τηλεφωνίας (Στέλιος Α Ζηνέλης MD, ΒΑ, Ιατρός)

Ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας και η ανθρώπινη υγεία (Στυλιανός Α. Ζηνέλης MD, BA, ιατρός, μέλος ΔΣ Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης)

[Ψήφοι: 4 Βαθμολογία: 4]