Η απάντηση στην άποψη: «Οι γυναίκες θα πεθαίνουν εάν οι αμβλώσεις γίνουν παράνομες»! (Δρ Kathi Aultman, γυναικολόγος)

Live Action, 26 Ιουνίου 2019.

«Εάν γίνει η άμβλωση παράνομη, οι γυναίκες θα αναζητήσουν “ύποπτους” χώρους για να τη κάνουν και οι θάνατοι θα εκτοξευτούν».

Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο επιχείρημα που χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση των αμβλώσεων σήμερα. Αλλά πόσο αξιόπιστο είναι; Ας αναλύσουμε αυτή την άποψη με την Δρ Kathi Aultman, γυναικολόγο, που παλαιότερα πραγματοποιούσε εκτρώσεις, και πρώην Διευθύντρια Ιατρικού προσωπικού στην Planned Parenthood.

Κείμενο :

Εάν κηρυχθεί η άμβλωση παράνομη πράξη, οι γυναίκες δεν θα αναζητήσουν ύποπτους χώρους για να τις πραγματοποιήσουν;

Νόμιζα και εγώ ότι νόμιμη έκτρωση ήταν απαραίτητη για να προστατεύσει τις γυναίκες από τους κινδύνους της παράνομης έκτρωσης. Δεν πίστευα απλά ότι η έκτρωση ήταν απαραίτητη, πίστευα επίσης ότι ήταν δικαίωμα της γυναίκας.

Συνήθιζα να εκτελώ εκτρώσεις πρώτου τριμήνου με αναρρόφηση, εκτρώσεις δευτέρου τριμήνου με διαμελισμό και είχα την αίσθηση ότι έκανα κάτι καλό για τις γυναίκες. Ήμουν επίσης Διευθύντρια Ιατρικού προσωπικού στην Planned Parenthood για περίπου 2 χρόνια. Έκανα μάλιστα και εγώ προσωπικά μια έκτρωση.

Έφτασε όμως κάποια στιγμή, που συνειδητοποίησα ότι όλη αυτή η ιδέα να διατηρηθεί η άμβλωση νόμιμη για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών ήταν ένα ψέμα.

Με κάθε έκτρωση που πραγματοποιούσα πλήγωνα μια γυναίκα και σκότωνα ένα παιδί. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο που να ονομάζεται «ασφαλής έκτρωση».

Ένα πρόσωπο σκοτώνεται και ο άλλος κινδυνεύει από σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Ιστορικά μιλώντας, η νομιμοποίηση της έκτρωσης δεν την κατέστησε λιγότερο θανατηφόρα για τις γυναίκες. Από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1970, οι θάνατοι των γυναικών λόγω των αμβλώσεων μειώθηκαν γρήγορα λόγω της βελτίωσης της Ιατρικής και της αυξημένης χρήσης αντιβιοτικών, όχι επειδή η έκτρωση έγινε νόμιμη.

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες πέθαιναν από παράνομες αμβλώσεις ήταν ένα ψέμα, που διαδόθηκε κυρίως από δύο άτομα. Τα ονόματά τους ήταν Larry Lader και Bernard Nathanson, συνιδρυτές της NARAL (National Abortion Rights Action League), της Εθνικής Ομάδας Δράσης για το Δικαίωμα στην Έκτρωση.

Όπως και εγώ, ο Bernard Nathanson τελικά μεταστράφηκε από υπέρμαχο των αμβλώσεων σε υποστηρικτή της ζωής. Όπως παραδέχθηκε: «Όταν μιλούσαμε για θανάτους εξαιτίας των παράνομων αμβλώσεων, ήταν πάντα 5.000 έως 10.000 ετησίως. Ομολογώ ότι το ήξερα πως οι αριθμοί ήταν εντελώς λανθασμένοι». (Bernard Nathanson, Αποβάλοντας την Αμερική, 1979).

Το 1960, πάνω από μια δεκαετία πριν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Roe v Wade νομιμοποιήσει την έκτρωση σε όλες τις 50 πολιτείες, η Ιατρική Διευθύντρια της Planned Parenthood εκείνη την εποχή, Mary Calderone, έκανε τη παρακάτω δήλωση: «Η έκτρωση δεν είναι πλέον μια επικίνδυνη διαδικασία. Το 1957, μόνο 260 θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα αποδόθηκαν σε οποιουδήποτε τύπου αμβλώσεις. Το 90% όλων των παράνομων αμβλώσεων γίνεται σήμερα από γιατρούς». (1)

Το 1972, το έτος πριν από τη Roe v Wade, 39 γυναίκες πέθαναν από παράνομες αμβλώσεις και 24 γυναίκες πέθαναν από νόμιμη άμβλωση. Το 1973, το έτος Roe v Wade, 19 γυναίκες πέθαναν από παράνομες αμβλώσεις και 25 γυναίκες πέθαναν από νόμιμη έκτρωση. Δηλαδή, το έτος κατά το οποίο η έκτρωση έγινε νόμιμη πανεθνικά, περισσότερες γυναίκες πέθαναν στις νόμιμες αμβλώσεις παρά στις παράνομες αμβλώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι, είτε είναι νόμιμη είτε παράνομη, η άμβλωση προδιαθέτει τις γυναίκες σε μακροπρόθεσμη σωματική και συναισθηματική ζημία, περιλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας, μελλοντικής στειρότητας, αποβολής και βλάβης στα εσωτερικά τους όργανα.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να πεθαίνουν από τις νόμιμες αμβλώσεις και σήμερα. Η Tonya Reaves και η Cree Erwin είναι δύο γυναίκες που πέθαναν πρόσφατα από νόμιμες αμβλώσεις στην Planned Parenthood.

the pro life reply to women will die from illegal abortions 02

Παρά τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, η μητρική θνησιμότητα στις ΗΠΑ, είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ από εκείνη σε χώρες με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ περιοριστικό νομικό καθεστώς για τις αμβλώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ποσοστό μητρικής θνησιμότητας περίπου 14 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις ζώντων νεογνών, αλλά στην Πολωνία, για παράδειγμα, όπου η έκτρωση είναι παράνομη εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας είναι μόνο 3 θάνατοι ανά 100.000 ζώσες γεννήσεις. Ή η Μάλτα, όπου η έκτρωση είναι παράνομη για οποιονδήποτε λόγο, το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας είναι μόνο 9 θάνατοι ανά 100.000 ζώσες γεννήσεις. (2)

Μετά την Roe v Wade, ο αριθμός των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε απότομα. Από τότε ως σήμερα, πάνω από 60 εκατομμύρια παιδιά έχουν σκοτωθεί νόμιμα με αμβλώσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν έχει κάνει τις εκτρώσεις ασφαλέστερες, έχει οδηγήσει μόνο στο θάνατο περισσότερα παιδιά και έχει βλάψει περισσότερες γυναίκες.

Αυτό δεν χρειάζεται να συνεχιστεί με κανένα τρόπο. Αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την ασφάλεια των γυναικών και των παιδιών τους, τότε θα πρέπει να κάνουμε την άμβλωση παράνομη.

 

 

Αναφορές:

«Illegal Abortion as a Public Health Problem», Mary Calderone, 1960 (Paper presented before the Maternal and Child Health Section of the American Public Health Association at the Eighty Seventh Annual Meeting in Atlantic City, N.J., October 19, 1959.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1373382/pdf/amjphnation00308-0022.pdf#page=2

https://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/health-issues/induced-abortion-risks-that-may-impact-adolescents-young-adults-and-their-children

https://data.worldbank.org/indicator/sh.sta.mmrt

 

Πηγή βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=B1s9WOBihWU

 

Πηγή κειμένου και σχεδιαγράμματος:

https://prolifereplies.liveaction.org/back-alley/#transcript

 

(Πηγή: afistemenaziso.gr)

[Ψήφοι: 1 Βαθμολογία: 5]