Πρωτοβουλία 7 Ιστολογίων: Με την αγάπη μας… προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε έναν νέο άνθρωπο

Πληροφορηθήκαμε ότι τον Οκτώβριο του 2011, μετά από ένα τροχαίο, o 25χρονος Π.Π. από την Αλεξανδρούπολη έχασε τα δυο του πόδια.
Από την πρώτη στιγμή στάθηκαν με διάκριση δίπλα του ο ιερέας και οι πιστοί της ενορίας του, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού Αλεξανδρούπολης.
Μετά την αποκατάσταση των ιατρικών προβλημάτων, έπρεπε να ετοιμαστεί ένα σπίτι που να επιτρέπει να ζήσει μέσα ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Πέρασαν 6 περίπου μήνες .. μαζεύτηκαν τα 32.000 από τα 38.000 ευρώ που χρειάστηκαν για την ανακατασκευή του σπιτιού και οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Τα 20.000 ευρώ τα πρόσφερε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (χωρίς να προβάλει πουθενά την στήριξή της).
Τα υπόλοιπα 12.000 τα πρόσφεραν ενορίτες και πιστοί από την Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει όμως ένα υπόλοιπο 6000 περίπου ευρώ που εκρεμεί.
Οι ίδιοι ενορίτες έδωσαν και ξανάδωσαν χρήματα.
Τώρα έφτασε η δική μας σειρά για να καλύψουμε το υπόλοιπο ποσό.

Ο καθένας μας ας δώσει ότι μπορεί. 5, 10, 20, 50 ευρώ.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 να έχουν εξοφληθεί όλα τα έξοδα.

Τα Ιστολόγια (με αλφαβητική σειρά) :

με κοινή μας πρωτοβουλία, αποφασίζουμε να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια και να στηρίξουμε από κοινού την συγκέντρωση των υπόλοιπων χρημάτων.
Ας καταθέσει ο καθένας μας ότι ποσό μπορεί στην

Τράπεζα Κύπρου: 
Ι.Β.Α.Ν.: GR3407300700000000010463336

Αν κάποιος χρειαστεί απόδειξη για να την χρησιμοποιήσει ως δωρεά στην εφορία, αρκεί να επικοινωνήσει στα τηλ: Ι. Ναού: 2551045087 (Τρίτη & Πέμπτη 9-11 π.μ.) και κιν.: 6973685851.

Για επαλήθευση της εγκυρότητας της είδησης παραθέτουμε :

  • φωτογραφίες από τις εργασίες που γίνονται
  • την επιστολή του ιερέα, πατρός Αναστασίου Αλεξίου, 
  • την έγκριση της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια εράνου 
  • και την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Απελού Αλεξανδρούπολης.

     

Θερμή παράκληση προς τα ΔΕΚΑΔΕΣ φιλικά μας Ιστολόγια  να στηρίξουν την προσπάθεια

Η επιστολή του ιερέα (τον οποίο γνωρίζουμε προσωπικά) 

«Αδελφοί μου,

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας, που νιώθουμε βαθιά μέσα μας την ανάγκη να ζητήσουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη των συνανθρώπων μας, για να ξεπεράσουμε καταστάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δικές μας δυνατότητες.
Πριν από 6 μήνες περίπου σε τροχαίο δυστύχημα ο Π.Π., ένα 25χρονο παλληκάρι της ενορίας μας, έχασε τα δυο του πόδια. Όλη η ενορία αναστατώθηκε με το γεγονός αυτό και από την πρώτη στιγμή αρκετοί ενορίτες παραβρέθηκαν στο πλευρό του για ηθική συμπαράσταση. Ήδη η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε. Με την βοήθεια του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης έχει ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης τεχνιτών μελών και οι γιατροί είναι πλέον αισιόδοξοι για την βελτίωση της υγείας του. Βέβαια το γεγονός του ακρωτηριασμού είναι τραγικό και αλλάζει τελείως τον τρόπο ζωής του παιδιού αυτού.
Εμείς ως ενορία και αδελφοί του εν Χριστώ, όχι μόνο συμπάσχουμε στη δοκιμασία αυτή του Π., αλλά έχουμε ήδη δραστηριοποιηθεί, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο να επιστρέψει κοντά μας με αισιοδοξία και ελπίδα και με την απόφαση να παλέψει για τη ζωή.

Τι προσπαθούμε να κάνουμε;

Με την υπ. αρ. 13/5-11-2011 πράξη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής πήραμε την απόφαση να ανακατασκευάσουμε το μισό παλιό και ακατοίκητο σπιτάκι της γιαγιάς του, με την οποία μεγάλωσε, και να του φτιάξουμε ένα χώρο ζεστό, φιλικό και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός ανθρώπου με ειδικές κινητικές ανάγκες. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το ποσό των 30.000 ευρώ, που θα φτάσει, απ’ ό,τι φαίνεται, και ίσως ξεπεράσει τις 38.000 ευρώ.
 
 
Τι κάναμε μέχρι τώρα;

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μας βοήθησε καταβάλλοντας το ποσό των 20.000ευρώ για τη πραγματοποίηση του σκοπού αυτού. Από λαχειοφόρο αγορά που διενεργήθηκε με την έγκριση τη ΔΟΥ Αλεξ/πολης (αρ. πρωτ. 2096/3-2-2012) και από προσφορές και δωρεές αδελφών μας, ενοριτών και μη, συγκεντρώθηκαν άλλα 12.000 ευρώ περίπου.

Τι χρειαζόμαστε;

Να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας να βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε το έργο μας.
 

Πώς θα βοηθήσετε;

α) Με κατάθεση στον λογαριασμό του Ιερού Ναού, (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, Ι.Β.Α.Ν.: GR3407300700000000010463336), την διαχείριση του οποίου έχει η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού με την έγκριση της Ιεράς Μητρόπολης. β) Με Ταχυδρομική επιταγή, με τη σημείωση για τη φιλανθρωπική προσπάθεια Π.Π., στην διεύθυνση:  Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (π. Αναστάσιος Αλεξίου), Τ.Θ. 1250 Απαλός, 68100 Αλεξανδρούπολη.
(Για την έκδοση απόδειξης δωρεάς παρακαλούμε να μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο που θέλετε να κοπεί η απόδειξη και η διεύθυνση σας.)
Με την ελπίδα στηριγμένη στο Θεό,
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

π. Αναστάσιος – Τηλ. : 6973685851
Προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού
68100 Αλεξ/πολη

Η άδεια από τη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια του εράνου:23/5/2012:

Ευχαριστήρια επιστολή π. Αναστασίου εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού Αλεξανδρούπολης προς όλους τους ελεήμονες αδελφούς

Η επιστολή αφορά την προσπάθεια αδελφών να βοηθήσουν ένα συνάνθρωπό μας ο οποίος μετά από τραυματισμό έχασε τα δύο του πόδια.

____________________________________

«Αγαπητοί αδελφοί χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Έχουν ήδη περάσει 20 μέρες από τη στιγμή που η αγάπη και το ενδιαφέρον σας δημοσίευσε στα ιστολόγιά σας το κάλεσμα αγάπης και συμπαράστασης σε ένα έργο προσφοράς αγάπης και ελπίδας σε ένα 25χρονο παλικάρι της ενορίας μας που έχασε τα δυο του πόδια σε αυτοκινητικό δυστύχημα.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, αφού για άλλη μια φορά σας ευχαριστήσω όλους για την πρωτοβουλία αυτή, να ενημερώσω εσάς αλλά και όλους εκείνους τους αδελφούς, άγνωστους μεν σε μένα, γνωστούς όμως στο Θεό, που αμέσως έσπευσαν να καταθέσουν τον οβολό τους από το υστέρημά τους , περίσσευμα όμως της καρδιάς του, πως μέχρι σήμερα το πρωί στον εν λόγω λογαριασμό του Ιερού Ναού κατατέθηκαν 1530 ευρώ.

Τέθηκε ως τελικός στόχος, μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, ένα χρόνο ακριβώς μετά το δυστύχημα, να συγκεντρώσουμε το ποσό των 6000 ευρώ για μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες ενός έργου που ξεπέρασε τις 35.000 ευρώ.

Από την αρχή αυτής της προσπάθειας στηρίξαμε όλες τις δυνάμεις μας και τις ελπίδες μας στον άγιο Θεό και μέχρι στιγμής ο Θεός δεν άφησε να κλονιστεί αυτή η εμπιστοσύνη μας, ζώντας σε όλες τις φάσεις αυτής της προσπάθειας μικρά θαύματα.

Με την ίδια πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό και με τη δική σας βοήθεια ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ όλους.
Ο Θεός να σας ευλογεί.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

π. Αναστάσιος Αλεξίου
Προϊστάμενος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού»

(Πηγή: http://anavaseis.blogspot.com)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]