Ο δάσκαλος


Ο φαλακρός ήρωας του Ιράν: Ο δάσκαλος που ξύρισε το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε μαθητή του που τον πείραζαν

Διαβάστε για την μεγαλειώδη πράξη ενός δασκάλου στο Ιράν, ο οποίος ξύρισε το κεφάλι του για χάρη ενός μαθητή του που δεχόταν πειράγματα

Παράδειγμα προς μίμηση η πράξη ενός εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο στο Ιράν, ο οποίος ξύρισε το κεφάλι του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική του απάντηση στους συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή, τον οποίο εκφόβιζαν και χλεύαζαν λόγω μιας σπάνιας ασθένειας.

Ο λόγος για τον Ali Mohammadian, ο οποίος μία μέρα έτσι ξαφνικά εμφανίστηκε στην τάξη με το κεφάλι του ξυρισμένο.

Τα παιδιά της τάξης του κορόιδευαν τον 8χρονο Mahan Rahimi ο οποίος έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας μιας ασθένειας, και εκείνος με τον τρόπο του θέλησε να δείξει αλληλεγγύη στο παιδί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, μετά από αυτή του την πράξη όλοι οι μαθητές του ξύρισαν τα κεφάλια τους και σταμάτησαν να τον πειράζουν.

Οι μαθητές κατάλαβαν το νόημα της πράξης του δάσκαλου και έπραξαν το ίδιο, βάζοντας τέλος στα πειράγματα.

Ο δάσκαλος έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, ενώ δέχτηκε μέχρι και τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που η πράξη μου άγγιξε τόσους ανθρώπους ", είπε ο 45χρονος καθηγητής.

Ο 45χρονος μάλιστα δημοσίευσε μια φωτογραφία του μαζί με τον 8χρονο στο Facebook, γράφοντας "Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στις τρίχες", με πλήθος κόσμου να τη μοιράζεται.(πηγή: guardian.co.uk, news247.gr)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]