Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του στην Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητά την επανεξέταση και ανάκληση της απόφασης που εγκρίνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Ολιστικά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα – Κλασσική Ομοιοπαθητική», δηλώνοντας ότι η Ομοιοπαθητική δεν έχει αναγνωριστεί ως επίσημη Ιατρική ειδικότητα. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς Την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα Μαριέττα Γιαννάκου Μητροπόλεως 15 101 85 ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα 25.5.07 Αριθμ. 33502

 

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με αφορμή την αντικατάσταση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπουργικής Απόφασης, 11027/Β7 (ΦΕΚ 575/τ.Β’ 12.5.2003) που εγκρίνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο: «ΟΛΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ» (Δημοσίευση Φ.Ε.Κ. 1912/29.12.2006) το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει να παρατηρήσει τα κάτωθι:

Αυτού του τύπου Υπουργικές Αποφάσεις αγνοούν ότι η άσκηση της Ομοιοπαθητικής δεν έχει αναγνωριστεί ως επίσημη Ιατρική Ειδικότητα στην Ελλάδα και ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης δεν έχει ανοίξει το διάλογο που ζητούν οι Ιατρικοί Φορείς για διευθέτηση του ανοικτού αυτού ζητήματος.

Δημιουργούν περαιτέρω σύγχυση, υποβάλλουν δε σε οικονομική δαπάνη ιατρούς για μεταπτυχιακό τίτλο που δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη Πολιτεία και την Ιατρική Κοινότητα.

Προκαλεί εντύπωση ότι ορίζεται εκπαιδευτικός φορέας που ουδεμία σχέση έχει με την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ιατρική επιστήμη.

Ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα επανεξέτασης της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης και ανάκλησή της.

Η επίσημη Πολιτεία οφείλει να ανοίξει άμεσα το σχετικό διάλογο που αφορά την Ομοιοπαθητική, ώστε να υπάρξει ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας που πέραν των άλλων αφορά και τη Δημόσια Υγεία.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ

www.alopsis.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Εναλλακτικές “Θεραπείες”

 

[Ψήφοι: 2 Βαθμολογία: 3.5]