Επικίνδυνη για τα παιδιά η εναλλακτική ιατρική

Σύμφωνα με μεγάλη αυστραλιανή έρευνα του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων της Μελβούρνης, επικίνδυνη για τα παιδιά αποδεικνύεται η χρήση πρακτικών εναλλακτικής ιατρικής.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι γονείς πολλές φορές πιστεύουν ότι τα εναλλακτικά ή ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι πιο «φυσικά» για τα παιδιά τους από ότι είναι τα συμβατικά, όμως στα δύο τρίτα των 39 περιπτώσεων που εξετάστηκαν και αφορούσαν από νεογνά ως και παιδιά 16 ετών, οι παρενέργειες αξιολογήθηκαν ως σοβαρές, επικίνδυνες ή και θανατηφόρες.

«Πολλά από τα θλιβερά αυτά συμβάντα σχετίζονται με την αποτυχία να εφαρμοστεί η κλασική ιατρική λόγω της πίστης των γονιών στην δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών και της απόφασης τους να αγνοήσουν τις επιταγές των ιατρών. Επίσης τα εναλλακτικά φάρμακα πολλές φορές αλληλεπιδρούν με φάρμακα της κλασικής ή δημιουργούν τοξικές ενώσεις.

Αν και ακίνδυνες από μόνες τους, ιατρικές πρακτικές όπως η ομοιοπαθητική μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες όταν αντικαθιστούν αποδεδειγμένα αποτελεσματικές και απαραίτητες συμβατικές θεραπείες», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος των ερευνητών Δόκτωρ Γουλιαμ Βαντ Χοφ.

(Πηγή: zougla.gr)
[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]