Δημοσιεύθηκε στις 30 Μαρτίου, 2025
Αγαπητοί επισκέπτες,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την οκτάμηνη παύση της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στην υποδομή της εταιρείας που την φιλοξενούσε και την απώλεια του συνόλου του υλικού της, είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσουμε.
Δόξα τω Θεώ, έπειτα από πολύ κόπο, έγινε εφικτή η ανάκτηση σχεδόν όλου του περιεχομένου της, αλλά θεωρούμε πιθανό ότι κατά την περιήγηση του επισκέπτη, θα εμφανιστούν -στην αρχή τουλάχιστον- ζητήματα με ανενεργούς συνδέσμους ή συνδέσμους που δεν οδηγούν στο ζητούμενο, ή ακόμα προβλήματα με την μορφοποίηση κάποιων κειμένων ή την απουσία κάποιων εικόνων.
Γι’ αυτό το λόγο επιθυμούμε την βοήθειά σας και παρακαλούμε όταν εντοπίζετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, να στέλνετε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, τον τίτλο του άρθρου και το είδος του προβλήματος, ώστε να το διορθώνουμε σταδιακώς, εάν είναι εφικτό.
Ευχαριστούμε τέλος, όλους όσους εργάστηκαν για την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας μας, αλλά και όσους επικοινώνησαν μαζί μας για να δηλώσουν την στήριξή τους.
Η Άλλη Όψις
Μάρτιος 2025
Δημοσιεύθηκε στις 15 Μαρτίου, 2025
«Γίνε μικρός μέσα στη μεγαλοσύνη σου και όχι μεγάλος μέσα στην ασημαντότητά σου»
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
Δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου, 2025
Ο χώρος πολιτικής και πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής” διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025 ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλη Καραποστόλη με θέμα: “Το πρόβλημα της δημιουργικότητας στον καιρό μας”. Η ομιλία έγινε με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του κου Καραποστόλη, Όταν η γνώση είναι ζωή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Διαβάστε περισσότερα »
Δημοσιεύθηκε στις 6 Απριλίου, 2025
Σχεδόν το 75% των εφήβων έχουν έρθει σε επαφή με αγνώστους στο ίντερνετ.

Οι έφηβοι βλέπουν συστηματικά ακατάλληλο βίαιο ή σεξουαλικό περιεχόμενο, απασχολούνται πολλές ώρες στο διαδίκτυο και έρχονται πολύ συχνά σε επαφή με αγνώστους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για το Sky News.
Διαβάστε περισσότερα »
Δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου, 2025
«Δεν πρόκειται για το σώμα μου. Το καταλαβαίνω. Αλλά είναι μέρος του εαυτού μου. Και εγώ δεν άνοιξα το στόμα μου…»
Paul (άντρας που η γυναίκα του έκανε έκτρωση το μωρό τους)

Η Kat Rosenfield, φεμινίστρια δημοσιογράφος, υπέρ του δικαιώματος στην «επιλογή», διαπραγματεύεται το θέμα του πένθους του πατέρα που χάνει το παιδί του από την «επιλογή» της γυναίκας.
Μπορεί να δημιουργηθεί παιδί χωρίς τη συμμετοχή του άνδρα; Όχι, γιατί απαιτείται εκτός από το γυναικείο ωάριο και ένα ανδρικό σπερματοζωάριο. Η βιολογική δημιουργία κάθε μωρού υποστηρίζεται εξίσου από τον άνδρα και τη γυναίκα. Είναι λοιπόν δίκαιο ο άνδρας , ο πατέρας του παιδιού, να μην έχει λόγο στην επιβίωσή του; Συνήθως είναι οι γυναίκες που γίνονται θύματα του άντρα όταν απαιτεί την θανάτωση του αγέννητου παιδιού του. Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις που θύματα γίνονται και οι πατέρες, που επιθυμούν να ζήσει το παιδί τους, ωστόσο δεν καταφέρνουν να πείσουν τη γυναίκα.
Η Kat Rosenfield, δημοσιογράφος «υπέρ της επιλογής», έγραψε ένα άρθρο παίρνοντας συνεντεύξεις από άνδρες που πενθούν γιατί τα αγέννητα παιδιά τους σκοτώθηκαν με έκτρωση. Η Rosenfield, γράφοντας για τη Free Press, (1) δήλωσε ότι ακόμη και ως φεμινίστρια «υπέρ της επιλογής», πιστεύει ότι οι άνδρες «έχουν την αξία τους και αξίζουν κάτι καλύτερο» από την κατηγορία ότι το μόνο που κυνηγούν είναι το αδιάκριτο σεξ.
Σημειώνει ότι «οι άντρες παραγκωνίζονται από τις συζητήσεις για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό ακόμη και όταν το συναισθηματικό τους κόστος είναι φανερό».
Διαβάστε περισσότερα »
Δημοσιεύθηκε στις 4 Απριλίου, 2025
Εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἀμήν.
Ἑβδομάδα μ’ ἑβδομάδα νοιώθουμε ὅτι πλησιάζουμε ὁλοένα τὴν ἔνδοξη Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Καὶ μᾶς φαίνεται ὅτι κινούμαστε γρήγορα, ἀπὸ Κυριακὴ πρὸς Κυριακή, πρὸς τὴν ἡμέρα ποὺ κάθε φόβος, κάθε φρίκη θὰ χαθεῖ.
Κι ὅμως τόσο εὔκολα ξεχνᾶμε ὅτι πρὶν φτάσουμε τὴν ἡμέρα τῆς Ἀνάστασης, πρέπει μαζὶ μὲ τὸν Χριστό, μαζὶ μὲ τοὺς Ἀποστόλους Του, νὰ βαδίσουμε τὴν ὁδὸ τῆς Σταύρωσης. «Ἰδού, ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα καὶ ὁ Υἱὸς τοῦ Ἀνθρώπου θὰ παραδοθῆ εἰς χεῖρας ἀνθρώπων, καὶ θὰ Τὸν σταυρώσουν, καὶ τὴν τρίτην ἡμέραν θὰ ἀναστηθεῖ». Ὅλοι ξέρουμε ὅτι θὰ ἀναστηθεῖ, ἀλλὰ ἔχουμε πότε ἀναρωτηθεῖ πῶς γύρισαν οἱ μαθητές Του στὴν Ἱερουσαλήμ, ξέροντας ὅτι ἡ Σταύρωση ἦταν κοντά; Κινοῦνταν φοβισμένοι. Δὲν εἶχαν ὡριμάσει τόσο, ὥστε νὰ εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ καὶ τὴν ζωή τους θὰ ἔδιναν γιὰ νὰ διαδοθεῖ τὸ μήνυμα τοῦ Εὐαγγελίου. Κινοῦνταν μὲ φόβο. Ὅταν ὁ Χριστὸς τοὺς εἶπε νὰ γυρίσουν στὴν Ἱερουσαλήμ, τὴν πόλη ποὺ εἶχε ἀρνηθεῖ τὸν Χριστό, βάζοντας τὴν ζωή Του σὲ κίνδυνο, ἐκεῖνοι Τοῦ εἶπαν: «ἂς μὴν πᾶμε..», καὶ μόνον ἕνας μαθητής, ὁ Θωμᾶς, εἶπε: «..Ὄχι. Ἂς πᾶμε μαζί Του, κι ἂς πεθάνουμε μαζί Του…»
Ὁ μαθητὴς εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ ἀνόητα πιστεύω, ὀνομάσαμε Ἄπιστο: ὁ μόνος ποὺ δὲν ἦταν ἕτοιμος νὰ δώσει τὴν ἐμπιστοσύνη του, τὴν πίστη, τὴν ζωή του, τὸ αἷμα του, χωρὶς βεβαιότητα. Ἀλλὰ ἡ καρδιὰ του ἦταν ἀνεπιφύλακτα δοσμένη στὸν Χριστό. Πόσο ὑπέροχο νὰ εἶναι κάποιος ἕνας τέτοιος ἄνθρωπος! Ἀλλὰ καὶ οἱ ὑπόλοιποι μαθητὲς δὲν θὰ ἐγκαταλείψουν τὸν Χριστό. Θὰ βαδίσουν μαζί Του πρὸς τὴν Ἱερουσαλήμ.
Ἔχουμε σήμερα ἀκόμα τὸ παράδειγμα ἑνὸς ἀνθρώπου ποὺ ζοῦσε μιὰ τραγωδία πρὶν συναντήσει τὸν Χριστό. Εἶναι ἡ Μαρία ἡ Αἰγυπτία.
Διαβάστε περισσότερα »
Δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου, 2025
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Ομιλία του Γέροντα στα Χανιά στις 3-2-20218
Διαβάστε περισσότερα »