Υπογράψτε την καμπάνια για την ακύρωση της θανατικής ποινής του Φράνκ Άτγουντ

Ο Φράνκ Άτγουντ, μετά από 30 χρόνια στην πιο σκληρή φυλακή, αντιμετωπίζει την θανατική ποινή, ενώ σταθερά λέει ότι είναι αθώος. Η ιστορία του δημοσιεύεται στο βιβλίο των εκδόσεων “Άθως” και της Ιεράς Μονής Μαχαιρά “Φως μέσα από τα κάγκελα”, το οποίο προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Ο Φρανκ συνδέθηκε με το ορθόδοξο μοναστήρι της Αριζόνα και ζει στη φυλακή ασκητικά.

 

Ο Φρανκ, μοναδικός γιος ενός επιφανούς στρατιωτικού, ένα ευαίσθητο και γελαστό παιδί, καταλήγει σε μία ακραία παραβατική ζωή που φθάνει ως την θανατική του καταδίκη από τα δικαστήρια της Αριζόνας. Η ζωή του στις φυλακές είναι πολύ σκληρή παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναθεώρηση της ποινής του, ενώ σπουδάζει από το κελλί του. Η Ραχήλ, μια νέα αθλήτρια που παροπλίζεται μετά από ένα ατύχημα και παρακολουθεί την δίκη του Φρανκ από την τηλεόραση, αποφασίζει να τον συναντήσει στην φυλακή για να τον βοηθήσει να σώσει την ψυχή του. Γύρω τους μία κοινωνία δυστοπική, ψυχρή και καταδικαστική, δεν αφήνει καμμία ελπίδα σωτηρίας για έναν άνθρωπο σαν τον Φρανκ. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Κάποιοι άνθρωποι, λιγοστοί, τους παραστέκονται. Όταν όλα φαίνονται χαμένα, ο Φρανκ ανακαλύπτει, μέσα από το κελλί του, έναν ορθόδοξο αρχιερέα από το μακρινό νησί της Κύπρου, τον Μητροπολίτη Λεμεσού, με τον οποίον αλληλογραφεί. Αυτός τον φέρνει σε επαφή με το μοναστήρι του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας. Από τότε ο ηγούμενος του μοναστηριού επισκέπτεται τακτικά τον κατάδικο και τον βοηθάει να ακολουθήσει την ζωή ενός εγκλείστου ασκητού, ενώ παράλληλα τον βαπτίζει και του δίνει το όνομα Αντώνιος. Όμως δεν είναι μόνον ο Φρανκ που αλλάζει, αλλά και η ίδια η Ραχήλ, ερχόμενη να σώσει, σώζεται και καταλήγει να βαπτιστεί και να λάβει το όνομα Σάρρα. Στην συνέχεια ο αγαθός πατέρας της γίνεται και αυτός μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, που περιχωρεί όλα της τα παιδιά με πατρική αγάπη. Ο Αντώνιος και η Σάρρα συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την μέρα που ο π. Επιφάνιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, τους επισκέπτεται και τους ζητάει να γράψουν την αυτοβιογραφία τους. Μία επίπονη και λυτρωτική διαδικασία που θα κρατήσει δέκα σχεδόν χρόνια, ξεκινάει. Εν τω μεταξύ, στην πολιτεία της Αριζόνας οι θανατικές ποινές, μετά από αρκετά χρόνια σιωπηλής παύσης, ξαναρχίζουν. Αξίζει να εκτελεστεί ο Φρανκ; Οι δύο συγκλονιστικές παράλληλες αυτοβιογραφίες κάνουν το βιβλίο αυτό να ζωντανεύει στον 21ο αιώνα το ζευγάρι των ηρώων του γνωστού βιβλίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία». Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται οι δραματικές μορφές που παίρνει ο αγώνας με το πνεύμα του κακού στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, αλλά και η βοήθεια που δέχεται κάθε άνθρωπος για να νικήσει και να βγει στο Φως. Είναι σίγουρα μια μεγάλη κατάθεση για την υπόθεση της εγκληματικότητας, του σωφρονισμού, αλλά ακόμη και του γάμου.

 

 
 
 
Υπογράψτε την καμπάνια για την ακύρωση της θανατικής ποινής του εδώ 
 
 
 
 
(Πηγή: wra9.blogspot.com)
 
 

***

8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ο Φρανκ Άτγουντ εκτελέστηκε σήμερα από την Πολιτεία της Αριζόνα στις 10 π.μ., με επίσημη ώρα θανάτου στις 10:16 π.μ.

Στις 7 Ιουνίου, προχθές, εκάρη Ορθόδοξος Μεγαλόσχημος μοναχός με το όνομα Εφραίμ. Στις 9:30 σήμερα το πρωί, προσήχθη στο θάλαμο εκτελέσεων, συνοδευόμενος από τον πνευματικό του πατέρα. Ήρεμα επέτρεψε στους δήμιους να τον δέσουν με λουράκι στο φορείο και μάλιστα τους βοήθησε να βρουν την κατάλληλη φλέβα για να βάλουν τη βελόνα. Πλησίασε πολύ γενναία τον θάνατο, ως κάποιος που ήταν πλήρως συμφιλιωμένος και προετοιμασμένος να συναντήσει τον Θεό στην αιωνιότητα. Αφού δέθηκε και ετοίμασαν το IV, ένας αξιωματούχος μπήκε μέσα και διάβασε το ένταλμα εκτέλεσης και ρώτησε τον Φρανκ αν είχε κάποια τελευταία λέξη.

Τα τελευταία λόγια του Φρανκ ήταν:

Δέχομαι. Πρώτον, θέλω να ευχαριστήσω τον πολύτιμο Γέροντα (τον πνευματικό του πατέρα) που με ποιμένει για πάνω από 20 χρόνια και με οδήγησε στην άκρη του Παραδείσου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου τόσα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη νομική μου ομάδα και τους φίλους μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Ιησού Χριστό που επέτρεψε σε ένα άδικο δικαστικό σύστημα να είναι η αιτία της αιώνιας σωτηρίας μου. Είθε να μας ελεήσει όλους για την έλλειψη προσευχής και μετάνοιας.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με!

Παναγία Θεοτόκε Σώσον Με! (Στα Ελληνικά – Παναγία Θεοτόκος Σώσε με)

Με αυτό ξεκίνησε η εκτέλεση. Ο πνευματικός πατέρας του Φρανκ έβαλε το πετραχήλι του στο κεφάλι του Φρανκ μαζί με έναν σταυρό και προσευχήθηκε και σταύρωσε τον Φρανκ με τον σταυρό καθώς η θανατηφόρα ένεση περνούσε μέσα από τις φλέβες του. Αποκοιμήθηκε πολύ ήσυχα και γρήγορα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο αξιωματούχος μπήκε ξανά και δήλωσε ότι ήταν νεκρός, η εκτέλεση είχε τελειώσει.

Ο Frank (τώρα ο πατέρας Εφραίμ), πέταξε σαν περιστέρι για να βρίσκεται στην αγκαλιά του Κυρίου, έχοντας κατηγορηθεί ψευδώς, καταδικαστεί, φυλακίστηκε και διώκεται συνεχώς για περισσότερα από 35 χρόνια ως ο πιο μισητός κρατούμενος στην Αριζόνα, για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε . Έφυγε χωρίς μίσος ή θυμό στην καρδιά του, αλλά γεμάτος ειρήνη και ευγνωμοσύνη.

Αιωνία του η μνήμη!

 

(Πηγή: change.org)

 
 
[Ψήφοι: 10 Βαθμολογία: 4.9]