Σκάνδαλο με τις μεταμοσχεύσεις στη Γερμανία

Στη Γερμανία ξέσπασε ηχηρό σκάνδαλο, καθώς στην Πανεπιστημιακή κλινική της πόλης του Γκέτινγκεν πωλούνταν οι θέσεις για μεταμόσχευση δωρηθέντων οργάνων.
Λόγω της απάτης τουλάχιστον ένα παιδί πέθανε, καθώς δεν πρόλαβε να περιμένει τη σειρά του για την απόκτηση ενός πνεύμονα κι ενός νεφρού. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην κλινική έγιναν με παράνομο τρόπο τουλάχιστον 25 επεμβάσεις, οι μισές του συνόλου όσων διεξήχθησαν μέσα σε ένα έτος. Οι γιατροί αλλοίωναν τις αναλύσεις και τα ιστορικά των ασθενών, πλαστογραφώντας όλα τα στοιχεία έτσι ώστε ο ασθενής να μοιάζει ότι βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και ότι χρειάζεται μεταμόσχευση χωρίς καθυστέρηση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Ένωσης Ιατρών Μεταμοσχεύσεων Χανς Λίλιε είπε ότι κανείς από τους Γερμανούς γιατρούς δεν μπορούσε να φανταστεί παρόμοιο σενάριο ότι ένας γιατρός ανακοίνωνε σκόπιμα λανθασμένα στοιχεία για τις αναλύσεις. Και με θλίψη πρόσθεσε ότι τώρα δεν υπάρχει κανείς μηχανισμός ελέγχου, ώστε να αποκλειστούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.

(Πηγή: greek.ruvr.ru)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σκάνδαλο με μεταμοσχεύσεις! (Εφημερίδα “Δημοκρατία”)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]