Προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων συνέχεια

Η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς ομάδες, συνεχίζει κι εφέτος την προσηλυτιστική εξόρμησή της, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου 2012, στην περιφέρεια της Θράκης, με την διανομή της Καινής Διαθήκης.

Η χρήση και η κυκλοφορία υπό της «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι και στο παρελθόν στις προηγούμενες εξορμήσεις της, μαζί με την Καινή Διαθήκη συμπεριλαμβανόταν διαφημιστικό υλικό της εν λόγω νεοπροτεσταντικής ομάδας.

Ο ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει, ότι αυθεντικός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής είναι μόνο η Εκκλησία του Χριστού, ως «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α Τιμ. γ 15). Η ιστορική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κάθε άλλη ερμηνεία της Αγίας Γραφής, που εκφράζει απλώς υποκειμενικές θέσεις, οδηγεί σε αποκλίσεις από την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας, γεγονός που διαχρονικά συνιστά το θεμέλιο της κάθε αιρέσεως.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

(Πηγή: ecclesia.gr)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]