Ποιος είναι τελικά προοδευτικός; (Μαρία Γκιουρτζιάν, ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπ/μίου Αθηνών)

Ακούω να λέγεται ότι αυτοί που δεν δέχονται την ομοφυλοφιλία δεν είναι προοδευτικοί;;;!!!

Ποιος όμως τελικά είναι προοδευτικός;

Προοδευτικός είναι αυτός που χαίρεται να βλέπει τους ανθρώπους να προοδεύουν σε αρετές.

Προοδευτικός είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται να πολεμά τα βλαβερά πάθη του και τον εγωισμό του και που έχει καταλάβει ότι, για κάθε άνθρωπο και κάθε ανθρώπινη κοινωνία, ο Χριστός είναι «ο Δρόμος, η Αλήθεια, η Ζωή» (Ιωαν.14, 6). Και, αφού έχει καταλάβει αυτή την Αλήθεια, προσπαθεί,με οδηγό τον Χριστό, να αξιοποιήσει τα διάφορα χαρίσματά του και προόδους/προκοπή του στις ασχολίες του προς ωφέλεια όχι μόνο του εαυτού του αλλά και των συνανθρώπων του.

Προοδευτικός και πραγματικά έξυπνος/σοφός είναι ο άνθρωπος που αναγνωρίζει τον Δημιουργό του τον Πανάγαθο και Πανδίκαιο Νομοθέτη του σύμπαντος κόσμου – δηλ. τον Τριαδικό Θεό – και που ακολουθεί τους νόμους Του κι εντολές Του. Γιατί αυτές οι εντολές είναι η Απόλυτη Αγάπη και αποτελούν τις καθοδηγητικές γραμμές για την σωτηρία κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, για μια αιώνια ζωή με γνήσια ευτυχία…

Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ. Όπως ένας κατασκευαστής μιας συσκευής γνωρίζει ποιοι κανόνες διέπουν τη σωστή της λειτουργία και γνωστοποιεί αυτούς τους κανόνες στον χρήστη της συσκευής αυτής, ώστε να μην προκληθεί βλάβη της, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο χρήστης της.

Έτσι, συμβαίνει και με τις εντολές του Θεού-Πατέρα, που δόθηκαν σ’ εμάς τους ανθρώπους-παιδιά Του και δημιουργήματά Του. Γιατί κανείς δεν μας αγαπά και δεν προνοεί για εμάς περισσότερο από Αυτόν…

Η ΠΑΡΑΚΟΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ/ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ. ΜΙΑ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ.

ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: «Μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε µοιχοὶ οὔτε µαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε κλέπται οὔτε πλεονέκται, οὐ µέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ κληρονοµήσουσιν» (Α´ Κορ. 6, 9)

Ό,τι ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ κι αν ψηφίζονται στις διάφορες χώρες ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την ομοφυλόφιλη σεξουαλική ζωή, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΟΠΩΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ). ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΚΑΙ πάνω απ’ όλα ΓΝΗΣΙΑ ΑΓΑΠΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις», (δηλ. πρέπει να υπακούμε στους νόμους κι εντολές του Θεού μάλλον παρά σε αντίθετους με το θέλημα του Θεού ανθρώπινους νόμους) (Πραξ. 5, 29) ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ: η ΑΓΑΠΗ «οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ·» δηλ. η αγάπη δεν χαίρεται, όταν βλέπει να γίνεται κάτι άδικο, χαίρεται όμως όταν βλέπει την αλήθεια να επικρατεί.(Α΄Κορινθ.13, 6).

Άρα ο άνθρωπος, που ΑΓΑΠΑ ΑΛΗΘΙΝΑ τους άλλους, δεν νοιάζεται μόνο για την εξασφάλιση των υλικών αναγκών του σώματος, αλλά πάνω απ’ όλα για τις ανάγκες και τη σωτηρία της ψυχής του συνανθρώπου του. Ο ΑΓΑΠΩΝ άνθρωπος επιζητά να βλέπει και τον συνάνθρωπό του να ζει μέσα στο φως και στην αλήθεια του Τριαδικού Θεού (απελευθερωμένος από τα δεσμά αμαρτιών). Λυπάται βαθιά και ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ (συναισθανόμενος ταπεινά και τη δική του αμαρτωλότητα), για κάθε άνθρωπο που έχει πέσει σε οποιαδήποτε αμαρτία, να ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ και, σεβόμενος την Θεόσδοτη ελεύθερη θέλησή του, τον/την παροτρύνει ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, για να σώζεται και να αγιάζεται.

ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: «τοῦτο γὰρ καλὸν καὶ ἀποδεκτόν ἐνώπιον τοῦ σωτῆρος ἡμῶν Θεοῦ, ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν.»(Α΄ Τιμοθ. 2, 3-4) δηλ.: αυτό είναι καλό, ευάρεστο και ευπρόσδεκτο ενώπιον του Σωτήρα μας Θεού, ο Οποίος θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, να προχωρήσουν και να λάβουν πλήρη και καθαρή γνώση της αλήθειας (για να βαδίσουν ανεπηρέαστοι από τις πλάνες στον δρόμο της σωτηρίας).

ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Ταπεινά

Μαρία Γκιουρτζιάν

 

 

 

 

[Ψήφοι: 3 Βαθμολογία: 5]