Πείτε όχι στα τοξικά! (WWF)

To WWF Ελλάς συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία DETOX – Πείτε όχι στα τοξικά!

Το WWF Ελλάς καλεί κάθε Έλληνα πολίτη να στηρίξει την πανευρωπαϊκή κίνηση για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και της φύσης από την ανεξέλεγκτη χρήση των τοξικών. Μας παρουσιάζεται τώρα μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο υγιές μέλλον!

detox

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χημικών ουσιών στον πλανήτη. Και παρά τις σχετικές συνθήκες, (πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμβαση της Στοκχόλμης, σύμβαση του Ρότερνταμ) και τις δεσμεύσεις των κρατών μελών, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα. Μόλις 10 από τα 140 χημικά προϊόντα που έχουν τεθεί σε διαδικασία εκτίμησης επικινδυνότητας στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τελικά ελεγχθεί. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα! Το WWF καταγγέλλει ως ανεπαρκή την υφιστάμενη νομοθεσία για την προστασία της άγριας ζωής και του ανθρώπου από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες και πιέζει για την εφαρμογή ενός νέου ευρωπαϊκού νόμου, του λεγόμενου REACΗ. Ο νόμος αυτός θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου έκθεσης στα χημικά, μέσω της καταγραφής και σταδιακής εξάλειψης των πιο επικίνδυνων από αυτά, και θα απαιτεί από κατασκευαστές και εισαγωγείς να παρέχουν στοιχεία για την ασφάλεια στη χρήση περίπου 30.000 χημικών που κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία DETOX ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2004 με αυτόν ακριβώς το στόχο: τη θέσπιση αυστηρότερης και πιο ‘πράσινης’ νομοθεσίας για τα τοξικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Πηγή: WWF)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]