Η κατρακύλα της ευθανασίας συνεχίζεται στην Ολλανδία

Νομιμοποιείται τώρα και η παιδική θανάτωση με απόφαση των γονέων τους.

Μετά την νομιμοποίηση των αμβλώσεων των αγέννητων παιδιών, των “αμβλώσεων” μετά τη γέννηση… δηλ. της νεογνικής ευθανασίας σύμφωνα με το γνωστό πρωτόκολλο Groningen (1), μετά την νομιμοποίηση της ευθανασίας στους άνω των 12 ετών, ήλθε στην Ολλανδία η σειρά και για τα παιδιά. Μη έχοντας τί άλλο να δώσουν στα πολύ πονεμένα πλάσματα του Θεού, η οικογένειά τους, η «επιστήμη», η «πολιτισμένη» κοινωνία, το κράτος μέριμνας και οι πολιτικοί του, η αθεΐα, ο δυτικός ευδαιμονισμός, προσφέρουν στα παιδιά που περνούν τη δυσκολότερη περίοδο της ζωής τους, στο όνομα μιας άθλιας «αγάπης», ό,τι χειρότερο. Τον γρήγορο ΘΑΝΑΤΟ.

Ήδη και από το 2002, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Το 2007 επετράπη η ευθανασία για βρέφη κάτω του έτους και άτομα άνω των 12 ετών. Έκτοτε πάνω από 91 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει με τη χρήση της.

Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση(2), που ανακοινώθηκε στις 14 Απριλίου από την κυβερνητική ιστοσελίδα, οι γονείς στην Ολλανδία θα έχουν την επιλογή της ευθανασίας για παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 12 ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές και στις περιπτώσεις που η ασθένεια είναι ανίατη.

Κατά δήλωση της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας Ernst Kuipers, «το τρέχον πρόγραμμα αμβλώσεων και νεογνικών (μετά τη γέννηση…) αμβλώσεων θα τροποποιηθεί και θα συμπληρωθεί για να συμπεριλάβει τον τερματισμό της ζωής παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών. Αυτό αφορά παιδιά σε τελικό στάδιο που υποφέρουν απελπιστικά και αφόρητα, των οποίων οι επιλογές ανακουφιστικής φροντίδας είναι ανεπαρκείς για να απαλύνουν τα βάσανά τους και αναπόφευκτα θα πεθάνουν στο ορατό μέλλον. Η ευθανασία θα είναι για αυτά η μόνη λογική εναλλακτική λύση, εφόσον βρίσκονται στο τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής ασθένειας και η αφόρητη ταλαιπωρία δεν μπορεί να ανακουφιστεί με την παρηγορητική φροντίδα.

Τι να πούμε για τα δόλια ΨΕΜΑΤΑ που επιστρατεύτηκαν να στηρίξουν μια απόφαση που ξεγελά τους γονείς ώστε να οδηγούν τα παιδιά τους στο θάνατο;

  • Για το ΨΕΜΑ πως η ιατρική θεραπεία στέκεται αδύναμη μπροστά στη βαριά αρρώστια και η ανακουφιστική φροντίδα έχει αδυναμίες και όρια;
  • Για το ΨΕΜΑ πως η ευθανασία μπορεί να είναι η μόνη «λογική» λύση;
  • Για το ΨΕΜΑ πως γνωρίζουμε πότε θα φύγει από τη ζωή ένας άνθρωπος;
  • Για το ΨΕΜΑ του εγωισμού μας πως δεν υπάρχει ζωοδότης Θεός, αλλά εμείς χορηγούμε τη ζωή και έχουμε δικαίωμα να την αφαιρούμε.
  • Για το ΨΕΜΑ πως η αρρώστια δεν προσφέρει τίποτα θετικό ενώ η επιλογή του θανάτου μπορεί να είναι «λύτρωση» και «αξιοπρέπεια».
  • Για το ΨΕΜΑ πως η ευθανασία ΔΕΝ είναι προμελετημένος φόνος και οι συνεργοί της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φονιάδες.

Αναρρωτιόμαστε… Μήπως μέσα στη διεστραμμένη «αγάπη» της η ευθανασία εξυπηρετεί το στόχο της μείωσης των ασφαλιστικών δαπανών από τις παρατεταμένες νοσηλείες και τη στήριξη της πάσχουσας οικογένειας;

Μήπως η υποκειμενικότητα της «αφόρητης κατάστασης» επιτρέψει την ιατρική αυθαιρεσία στο θάνατο των παιδιών; Πολλοί μικροί ασθενείς θα περιφρονούνται και θα θεωρούνται ανάξιοι περίθαλψης εφόσον θα έχουν μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης και θα προκρίνονται μάλλον για ευθανασία. Τα ταλαίπωρα παιδιά θα μαρτυρούν εξαιτίας της απανθρωπιάς της κοινωνίας.

Κάποιοι γονείς ίσως σκοτώσουν το παιδί τους έχοντας τύψεις ότι η ζωή του επιβαρύνει τους άλλους. Ή επειδή θα αναγκαστούν σε αυτή καθώς έτσι κάνει ο «άλλος» κόσμος και εκείνοι θα βρίσκονται χωρίς στήριξη στον αγώνα να κρατήσουν το παιδί τους ζωντανό.

Μήπως ο νόμος υποκινείται από τη παγκόσμια αντίθεση στις εντολές του Θεού, εντάσσεται στην γενικότερη αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής, ή ακόμη εξυπηρετεί τους στόχους μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού;

Δυστυχώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως ο νόμος της ευθανασίας των παιδιών και η υποτιθέμενη «αγάπη των γονέων» που οδηγεί στη θανάτωση του ασθενούς παιδιού τους υποκινούνται από τεράστια συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά ενώ υποστηρίζονται από την έλλειψη πίστης στο Θεό, πνευματικού αγώνα, οικογενειακής και κοινωνικής στήριξης. Η «ευθανασία των παιδιών» της Ολλανδίας τροφοδοτείται από έναν κακόβουλο ευδαιμονισμό που μας κατήντησε να κάνουμε ανθρωποθυσίες για να μην χάσουμε τα υποτιθέμενα δικαιώματα στη κοσμική μας άνεση.

_____________________
 

Παραπομπές:

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Groningen_Protocol

2. https://lawandorder.gr/ollandia-epitrepei-tin-eythanasia-se-paidia-ilikias-metaxy-1-12-eton/

 

 

(Πηγή: «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»)

[Ψήφοι: 1 Βαθμολογία: 5]