Ηλεκτρονική διακυβέρνηση = Κάρτα του Πολίτη;

Δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή που λάβαμε από τους διαχειριστές του ιστολογίου ID-ont.blogspot.com όπου επισυνάπτονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα άρθρα. Θεωρούμε πως ο επισκέπτης του συγκεκριμένου ιστολογίου μπορεί να βρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, της Κάρτα του Πολίτη και την σχέση τους με την ελευθερία του προσώπου του ανθρώπου. (Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ)

Αγαπητοί,

Εδώ και περίπου 3 μήνες έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης, μέσω του blog http://ID-ont.blogspot.com σχετικά με τα προβλήματα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Ο σημαντικότερος κίνδυνος πιστεύουμε αυτή την περίοδο είναι η Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ). Έχουν γραφεί πολλά σχετικά. Θα σας παρακαλούσαμε να επισκεφθείτε και το blog μας προκειμένου να δείτε πολλές ειδήσεις από την Ελλάδα σχολιασμένες από εμάς προκειμένου να αναδειχθεί η σχέση τους με την ΚτΠ. Επίσης έχουμε πολλές ειδήσεις και από το εξωτερικό.
Με το σημερινό e-mail μας, πέραν της ενημέρωσής σας σχετικά με το blog μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και το κατωτέρω:

Πιστεύουμε πως το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του οποίου η διαβούλευση ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες (http://www.opengov.gr/ypes/?p=984) και θα τελειώσει στις 30/1/2011 είναι το νομοσχέδιο που είχε υποσχεθεί το κράτος στην Εκκλησία για την Κάρτα του Πολίτη ότι θα δημοσιοποιήσει τον Ιανουάριο του 2011 και επ’ αυτού θα προσκαλέσει τους ενδιαφερόμενους φορείς να εκφέρουν άποψη.
Το κράτος όμως έκανε το εξής: Έβγαλε από αυτό το νομοσχέδιο κάθε πρόβλεψη για την Κάρτα του Πολίτη. Δεν αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη. Με αυτό όμως το νομοσχέδιο δημιουργεί την ηλεκτρονική υποδομή που θα μπορεί να αξιοποιήσει η ΚτΠ. Δημιουργεί δηλ. με απλά λόγια την κλειδαριά και αφήνει για αργότερα και με άλλον τρόπο (Υπουργική Απόφαση, νέο νόμο, Προεδρικό Διάταγμα;) να δημιουργήσει το κλειδί (ΚτΠ) που θα ξεκλειδώνει την κλειδαριά. Πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής όταν είδε τις αντιδράσεις για την ΚτΠ στην πρώτη διαβούλευση, έτσι το είχε προγραμματίσει εξαρχής; Δεν γνωρίζουμε.
Σε αυτή όμως την περίπτωση, τι είναι χειρότερο; Να δημιουργηθεί η κλειδαριά ή να μοιραστεί στον κόσμο το κλειδί; Εάν κάποιος θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στην ΚτΠ, πότε πρέπει να το κάνει, πότε είναι πιο αποτελεσματική η αντίδρασή του, σήμερα που περνάει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ή αύριο που θα αντικατασταθεί η ταυτότητα με την ΚτΠ; Εάν πρέπει να ασχοληθούν διάφοροι φορείς με το θέμα, πότε πρέπει να το κάνει, σήμερα που είναι σε διαβούλεση η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ή αύριο που το θέμα της ΚτΠ θα είναι τελειωμένη υπόθεση;
Σας παρακαλούμε αξιολογείστε τον προβληματισμό μας και εάν πιστεύετε ότι έχει βάση αναδείξτε τον, προς ενημέρωση των ανθρώπων.
Λόγοι απόρριψης της Κάρτας του Πολίτη και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (6 λόγοι για τους οποίους αξίζει να πεις ΟΧΙ στην «Κάρτα του Πολίτη» (ΚτΠ) και την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»)
Με εκτίμηση

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]