Επικίνδυνο το piercing

Η διάτρηση σώματος (piercing), πέρα από προκλητική, ενδέχεται να αποβεί και επικίνδυνη για τα άτομα που την επιχειρούν. Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία με γλώσσες κομμένες, σοβαρά σημάδια, αναπνευστικά προβλήματα και διάφορα νοσήματα.

Δεκάδες νέα άτομα χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια εξαιτίας κάποιας διάτρησης του σώματός του που παρουσίασε επιπλοκές.
Ο Ιατρικός Σύνδεσμος Αυστραλίας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα καμπάνια, προειδοποιώντας τους νέους να ενημερώνονται αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχουν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, εκείνοι που προβαίνουν σε διάτρηση του σώματός τους.
Ηπατίτιδα Β και C, καθώς επίσης και AIDS, είναι μεταξύ αυτών. Μόλυνση, αιμορραγία, μόλυνση αίματος, σοκ από τοξικές ουσίες και έμφραγμα των αναπνευστικών σωλήνων είναι άλλες συνήθεις επιπτώσεις των διατρήσεων του σώματος.
Η καμπάνια επικροτήθηκε και από ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ντέϊν Λεφτχάουζ, από το Punctured Body Piercing ο οποίος δήλωσε ότι είναι βασικό να εξετάζεται η καθαριότητα του χώρου αλλά και η πείρα και οι ικανότητες εκείνου που αναλαμβάνει να κάνει τη διάτρηση. Όλα θα πρέπει να είναι καθαρά στο στούντιο, καλά αποστειρωμένα, για να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
Παρά τους κινδύνους, εντούτοις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συνδέσμου Αυστραλίας, Στηβ Χάμπλετον, πολλοί νέοι, είναι διατεθειμένοι να τους αγνοήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε, τουλάχιστον, να τους μειώσουν.
(Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, 23/1/2010)

Σχετικό άρθρο:

To piercing (διάτρηση) στη γλώσσα μπορεί να σκοτώσει

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]