Εθνομηδενιστική αντιορθόδοξη μισαλλοδοξία (Γιώργος Ρακκάς, πολιτικός επιστήμονας και διδάκτορας κοινωνιολογίας)

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΣ

ΒΑΡΟΣ ΧΩΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ

ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2017 – Περιστατικά ανά θρήσκευμα

525  Ορθόδοξη Εκκλησία
2  Καθολική Εκκλησία
1  Αιθιοπική Εκκλησία
4  Αρμενική Εκκλησία
1  ΓΟΧ (Παλαιοημερολογίτες)
4  Μάρτυρες Ιεχωβά
11  Ιουδαϊσμός
8  Ισλάμ

Γιατί είναι ισλαμοφοβική χώρα η Ελλάδα, ως γνωστόν, και η κοινωνία της βρίσκεται σε ομηρία από τη χριστιανική πατριαρχία (sic!). Για να αφήσουμε, όμως, στην άκρη την ειρωνεία, η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος πίνακας, που καταγράφει περιστατικά πράξεων μίσους ενάντια σε τόπους λατρείας, παρέχει πολύ χρήσιμα δεδομένα ώστε να αποκτήσουμε εικόνα για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα της μισαλλοδοξίας στην Ελλάδα. Ο οποίος, ναι, είναι σήμερα κυρίως εθνομηδενιστικός, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι το 94% των συνολικών περιστατικών αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι, όπως πολλοί νομίζουν, εθνικιστικός.

Άλλαξαν οι καιροί, αλλάζουν και τα ήθη: Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η νέα εξουσία, που παράγει αντιστοίχως και τα φανατισμένα της πλήθη, είναι… κοσμοπολίτικη και υστερικά προοδευτική, όχι καθηλωμένη και «συντηρητική» – όπως ήταν τον προηγούμενο αιώνα. Αυτή η παλιά εκδοχή αποτελεί στις μέρες μας αναχρονισμό και προκύπτει στην περιορισμένη της έκταση μάλλον ως αντίδραση στην επέλαση της πρώτης.

Η οποία χαίρει ασυλίας, γιατί είναι συστημικά παραγόμενη, στηρίζεται από υπουργεία, ΜΜΕ, πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ινστιτούτα και… «κινήματα», που την περιβάλλουν με μια σταυροφορική αίγλη εγκαθίδρυσης ενός κόσμου «χωρίς σύνορα» (και διαφορές)…

 

(Πηγή: Εφημερίδα ΡΗΞΗ 22/12/2018)

 

ΣΧΕΤΙΚΟ

[Ψήφοι: 5 Βαθμολογία: 3.6]