Άμβλωση: Η χειρότερη κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Lila Rose, Πρόεδρος της Live Action)

Περίληψη ομιλίας της Lila Rose, προέδρου της Live Action, στη Διατλαντική Σύνοδο Κορυφής 2023 στη Ν. Υόρκη, προς τα Ηνωμένα Έθνη, υπέρ των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού.

Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, 73 εκ. παιδιά σκοτώνονται από έκτρωση. 73 εκ. παιδιά τεμαχίζονται βάναυσα, δηλητηριάζονται, αποκεφαλίζονται και πεθαίνουν από την πείνα μέσα στη μήτρα.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι συνολικές απώλειες άμαχοι και στρατιώτες ήταν 70 εκ. Με τις αμβλώσεις είναι σαν να επαναλαμβάνεται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κάθε χρόνο, με όλα τα θύματα να είναι άμαχοι και μάλιστα παιδιά.

Η άμβλωση είναι, μακράν, η χειρότερη κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια κρίση σε εξέλιξη, που λίγοι ακόμη και σήμερα αναγνωρίζουν.

Τα αγέννητα παιδιά έχουν την ανάγκη μας και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για αυτά. Καθώς δεν μπορούν να μιλήσουν, οι γεννημένοι -οι ισχυροί-έχουν καταφέρει να καταπατήσουν τα δικαιώματά τους.

Η μήτρα, αντί να είναι ασφαλές καταφύγιο, τόπος ανάπτυξης και αγάπης, έχει γίνει εμπόλεμη ζώνη.

Η δολοφονία των παιδιών καλύπτεται  με ευφημισμούς, όπως «αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη», «δικαιώματα των γυναικών», «σωματική αυτονομία», «επιλογή» για να καλυφθεί η φρικτή πραγματικότητα.

Ακόμη και η λέξη «άμβλωση» είναι πολύ «λίγη» για να εκφράσει τη βάναυση, αφύσικη πράξη που σκοτώνει έναν άνθρωπο.

  • Η «υγειονομική περίθαλψη» δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα να βλάψουμε ένα παιδί.
  • Τα «δικαιώματα των γυναικών» δεν περιλαμβάνουν το δικαίωμα να σκοτώνουμε ένα κοριτσάκι στη μήτρα.
  • Το «δικαίωμα στην επιλογή» δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα της «επιλογής» του φόνου ενός παιδιού.
  • Η «σωματική αυτονομία μου» δεν μπορεί να καταργεί την αυτονομία της ύπαρξης ενός αγέννητου παιδιού.

Η άμβλωση είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, που στερεί από τα εντελώς αθώα θύματά της το πρώτο τους ανθρώπινο δικαίωμα – τη ΖΩΗ. Σκοτώνουμε πάνω από 200.000 παιδιά καθημερινά μέσω των αμβλώσεων.

 Όπως έλεγε ο γνωστός για τη σκληρότητά του Στάλιν: «Ένας μόνο θάνατος είναι μια τραγωδία. Ένα εκατομμύριο θάνατοι είναι ένα στατιστικό στοιχείο».

Ας μην επιτρέψουμε ποτέ αυτά τα μωρά να γίνουν μια στατιστική.

Η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι μια τραγωδία, μια τρομερή αδικία, αλλά η δολοφονία εκατομμυρίων δεν είναι ποτέ μια απλή στατιστική. Είναι ένα εκατομμύριο φορές τραγωδία, μια καταστροφή που μας καλεί σε ανάληψη των ευθυνών μας.

Ας αναλάβει ο καθένας μας δράση, με τη προσωπική του μετάνοια και με την έμπρακτη  συνδρομή του κάθε φορά που διακυβεύεται μία ανθρώπινη αγέννητη ζωή.

 

(Διατλαντική Σύνοδος Κορυφής 2023 στη Ν. Υόρκη, προς τα Ηνωμένα Έθνη, υπέρ των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού)

 

(Πηγή: afistemenaziso.gr)

[Ψήφοι: 3 Βαθμολογία: 5]