- Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ - https://alopsis.gr -

Η “Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών” και το περιοδικό “ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ” στο διαδίκτυο

[1]

Η «Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών» καλωσορίζει με πολλή χαρά στον ιστοχώρο της τους φίλους επισκέπτες. Δεν επιθυμούμε να τους εντυπωσιάσουμε ούτε να επιδείξουμε τη σοφία και τα κατορθώματά μας. Να συνυπάρξουμε θέλουμε κάτω από τη σωτήρια στέγη της ευαγγελικής διδαχής και της Ορθόδοξης Πατερικής Παράδοσης.

[1]

Κριτήριο στις σκέψεις και στους προβληματισμούς μας είναι η ανησυχία για το πως καταφέραμε οι Χριστιανοί σήμερα, μετά από 2000 χρόνια θετικής και καρποφόρου παρουσίας του Χριστιανισμού, να αφήσουμε τον κόσμο να αποχριστιανίζεται και να επιστρέφει στο σκότος. Πεποίθησή μας είναι ότι μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως η μόνη Εκκλησία, εξακολουθεί να αποτελεί την ελπίδα για τον επανευαγγελισμό του κόσμου, αφού ο δυτικός Χριστιανισμός, εκπροσωπούμενος από τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό, δεν άντεξε στους πειρασμούς του Ορθολογισμού και των αγαθών του κόσμου, και γι᾽ αυτό εκκοσμικεύθηκε.

(Απόσπασμα εισαγωγικού σημειώματος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της “Εταιρείας Ορθοδόξων Σπουδών” Πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση)

Στην ιστοσελίδα www.theodromia.gr [1] μπορείτε να βρείτε:

α) Την περιγραφή [2] της εταιρείας, το καταστατικό [3] της και τις δραστηριότητές [4] της.

β) Τις εκδόσεις [5] της εταιρείας (Περιοδικό Θεοδρομία [6] με τα περιεχόμενα όλων των τευχών, εκδόσεις Θεοδρομία [7] και εκδόσεις Βρυέννιος [8] με τα βιβλία του π. Θεοδώρου Ζήση).

γ) Πλήθος Εκκλησιολογικών, Πατερικών [9] και Θεολογικών [10] κειμένων.

Ευχόμαστε καλή “διαδικτυακή” αρχή!

Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΡΟΜΙΑΣ: ΟΚΤ – ΔΕΚ 2008 [11]

ΙΑΝ – ΜΑΡ 2008 [12]

ΙΟΥΛ – ΣΕΠ 2007 [13]

ΙΟΥΛ – ΣΕΠ 2006 [14]

ΑΠΡ – ΙΟΥΝ 2006 [15]

ΙΑΝ – ΜΑΡ 2006 [16]

ΑΡΘΡΑ του π. Θεοδώρου

Συνέδριο: «Οικουμενισμός – Γένεση, Προσδοκίες, Διαψεύσεις» (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 20 – 24 Σεπτεμβρίου 2004) [17]