- Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ - https://alopsis.gr -

Η αλήθεια τιμά όσους έχουν το κουράγιο να την υπερασπιστούν και “αδειάζει” όσους την αρνούνται! (Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος)

Θόρυβος προέκυψε και πάλιν περί του σοβαροτάτου ζητήματος των αμβλώσεων και απεκαλύφθησαν πολλών καρδιών διαλογισμοί, με αφορμή μια ψήφο, υπέρ της οφειλομένης προστασίας του παιδιού (που είναι άνθρωπος) από την στιγμή της συλλήψεώς του.

Κομματικές τοποθετήσεις και αξιοποιήσεις-εκμεταλλεύσεις, ανακοινώσεις, «ηχηρά αδειάσματα» και διευκρινίσεις με μάλλον αντιφατικό περιεχόμενο.

Δεν έχω την διάθεση να κρίνω την υποκριτική και κατ’ ευφημισμόν ή καθόλου δημοκρατική συμπεριφορά μερικών, οι οποίοι, υπερασπιζόμενοι τάχα το δικαίωμα αυτοδιαθέσεως των γυναικών, καταπατούν, την ίδια ώρα, το δικαίωμα όχι μόνο των ανυπεράσπιστων παιδιών στη ζωή, αλλά και των άλλων ανθρώπων να έχουν άποψη και να την εκφράζουν, ακόμη και όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν και ρόλο θεσμικό! Σπεύδουν μάλιστα άλλοι να τους απαξιώσουν, βάζοντάς τους την ταμπέλα του ακραίου και άλλοι να τους «αδειάσουν», χρησιμοποιώντας όχι τον διάλογο και την κατάθεση επιχειρημάτων, εκφράζοντας, όμως, στην ουσία ενόχληση, γιατί επανέρχονται θέματα λελυμένα!

Δεν πρόκειται επίσης να θυμίσω το βάρος της αμαρτίας, το οποίο είναι γνωστό σε όλους, ούτε το εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα της γηρασμένης ταλαίπωρης Πατρίδος, που καθώς φαίνεται μάλλον δεν συγκινεί και ούτε ενδιαφέρει πολλούς.

Θα κάνω όμως μια αναφορά, μια επίσκεψη των ονομάτων που εμπλέκονται σε αυτήν την θλιβερή υπόθεση.

Τι σημαίνει άμβλωση; Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ρήμα αμβλίσκω, που μεταξύ άλλων σημαίνει αποβάλλω δια βιαίων μέσων, και το αμβλώ που σημαίνει αφαιρώ εκούσια τη ζωή του εμβρύου!

Η έκτρωση, πάλι, προέρχεται από το ρήμα εκτιτρώσκω που σημαίνει πληγώνω, προξενώ φθορά, τραυματίζω.

Χρειάζεται, άραγε, κάτι περισσότερο για την αλήθεια των πραγμάτων;

Αυτή η αλήθεια δεν αλλάζει, όσες πλειοψηφίες και αν την πολεμήσουν!

Διερωτάται κάποιος σε ένα ιστότοπο: «….επιλέγουν εν έτη 2021 (η ανορθογραφία δική του) να αγνοούν το δικαίωμα της επιλογής και της αυτοδιάθεσης των γυναικών στα σώματά τους υποστηρίζοντας την αναχρονιστική πρόβλεψη». Θα πρότεινα στον ουτωσί διαμαρτυρόμενο να δει την ταινία «η σιωπηλή κραυγή» και εκεί θα κατανοήσει, εάν πρόκειται περί αυτοδιαθέσεως του σώματος των γυναικών (και αυτό το «δικαίωμα» είναι συζητήσιμο) ή περί εγκλήματος εις βάρος αθώου και ανυπεράσπιστου βρέφους-ανθρώπου! Και βέβαια δεν θα αντιστρέψω το ερώτημα, εάν εν έτει 2021 επιτρέπονται τέτοιες βίαιες και εγκληματικές ενέργειες, με τέτοιες προφάσεις… την στιγμή που διακηρύσσουμε (υποκριτικά;) πως είμαστε εναντίον της βίας και του εκφοβισμού (bulling) σε βάρος και μεταξύ των παιδιών.

Το απόρρητο της εξομολογήσεως, επιπλέον, δεν επιτρέπει να αναφέρουμε αληθινά, αναρίθμητα περιστατικά και να δείξουμε πόσο τελικά εις βάρος και των ίδιων των γυναικών και των νέων κοριτσιών, από ψυχολογικής κυρίως πλευράς, είναι αυτή η επέμβαση. Γιατί μπορεί να στηλιτεύουμε το έγκλημα, αλλά η πόρτα της αγάπης μας και η αγκαλιά μας είναι ανοικτή για τους συν-ανθρώπους μας που έπεσαν και σ’ αυτή την αμαρτία και επιθυμούν την λύτρωση δια της μετανοίας!

Τελικά, η αλήθεια μπορεί να είναι, όπως λέει ο λαός, πικρή ή και μαύρη και να έχει και τίμημα σκληρό, ακριβό, αλλά το αξίζει! Γιατί δεν χάνεται ποτέ. Προάγει την αυθεντικότητα, την αλήθεια του ίδιου του ανθρώπου. Για μας, μάλιστα, τους Χριστιανούς, Αλήθεια είναι ο Ίδιος ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς Χριστός και οι Λόγοι Του και είναι ευτυχείς, αληθινά ελεύθεροι, αληθινά προοδευτικοί, αξιέπαινοι και αξιότιμοι όσοι έχουν το κουράγιο να Τον ακολουθούν!

 

 

(Πηγή: imchalkidos.gr [1])