- Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ - https://alopsis.gr -

Για τον πατέρα Κωνσταντίνο…

stratigopoulos_kostantinos [1]

Ως διάττων Αστήρ διέλαμψε ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος [2], ανάμεσά μας στην Στρατευόμενη Εκκλησία και ως ήλιος σελαγίζει ήδη στο Ουράνιο στερέωμα μετά των Αγίων και των Αγγέλων.

Επί μίας 35ετίαν διηκόνησε όχι μόνο τους κατοίκους της Γλυφάδας, αλλά όλα τα τέκνα του Θεού από Ανατολή και Δύση και από Βορρά και Νότο. Όπως προσφυώς ελέχθη από επιστήμονα κληρικό, ο π. Κωνσταντίνος υπέταξε απόλυτα την σάρκα στο πνεύμα και δεν ήξερε τι θα πει καλοπέραση, ύπνος ή ανάπαυση. Βοηθούσε τον καθένα χωριστά ανάλογα με το πρόβλημά του και όλους μαζί με την διδασκαλία και το παράδειγμά του. Κεντρικός πυρήνας του λόγου ήταν η εφαρμογή των ιερών κανόνων και η πιστή τήρηση της ακρίβειας της Παραδόσεως της Εκκλησίας. Έτσι πήρε πάνω του ένα μεγάλο ρίσκο κατά των μεταμοσχεύσεων [3]έτι ζώντων συνανθρώπων μας και αδυνάμων να υπερασπιστούν την αξία της ζωής τους, την οποία μόνον ο Θεός δικαιούται να την πάρει όταν θέλει.

Ο π. Κωνσταντίνος υπήρξε χαρισματικός πνευματικός της διακρίσεως. Ανάλωσε τον εαυτό του και η υγεία του κατέστη ευάλωτη και επώδυνη επί τρισήμισι χρόνια. Άγγελοι επήραν την Αγίαν ψυχήν του.

Αξέχαστε πατέρα Κωνσταντίνε: Μακάρι να σου μοιάσουμε οι ιερείς! Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε πατέρα, αδελφέ και συλλειτουργέ ημών!

 

Ιερεύς Σωτήριος Αθανασάκης