- Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ - https://alopsis.gr -

Ανακοίνωση για προσεχές βουδιστικό εργαστήριο

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 θα λάβει χώρα στην περιοχή της Βούλας «εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας», το οποίο διαφημίζεται ως «φιλοσοφικό-πρακτικό εργαστήριο». Οι πιστοί Χριστιανοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρόκειται για βουδιστικό εργαστήριο που βασίζεται στη λεγόμενη «Φυσική Γεωργία».

Η «Φυσική Γεωργία», η μέθοδος που ανέπτυξε ο Ιάπωνας Masanobu Fukuoka[1], είναι «ένας βουδιστικός τρόπος καλλιέργειας ο οποίος προέρχεται από τη φιλοσοφία του “τίποτε“ και επιστρέφει σε μία φυσική κατάσταση “μη-δράσης“[2]». Οι διδασκαλίες του βουδιστή δασκάλου Fukuoka έχουν χαρακτηριστεί «πνευματικός οδηγός που χρησιμοποιεί την καλλιέργεια (ή την κηπουρική ή τη γεωργία) ως μονοπάτι που μπορεί να οδηγήσει στη φώτιση».[3] Η γεωργία, δηλαδή, στο σύστημα αυτό γίνεται πνευματικό μονοπάτι και ο καλλιεργητής διδάσκεται ότι πρέπει να γίνει «ένα» με τη φύση, ταυτιζόμενος με τα σπαρτά και εξαφανίζοντας το «εγώ» του.[4]

Στις προσκλήσεις που εστάλησαν και σε πιστούς Χριστιανούς γίνεται λόγος για μια «αμέθοδη μέθοδο (όπως την ονομάζει ο ίδιος ο Fukuoka) η οποία βασίζεται σε μια ολιστική θεώρηση της γεωργίας, της φύσης και του ανθρώπου». Επισημαίνεται ότι η ολιστική θεώρηση του ανθρώπου και του κόσμου είναι μια αντιχριστιανική δοξασία που περιλαμβάνει την πίστη στην ύπαρξη απρόσωπου Θεού ή Συμπαντικής ενέργειας. Επομένως, η προσέλευση Χριστιανών στο εν λόγω εργαστήριο αποτρέπεται.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας

[1]. βλ. περιοδικό «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», τεύχη 23 και 48
[2]. http://fukuokafarmingol.info/fover.html
[3]. ένθ. ανωτ.
[4]. ένθ. ανωτ.

(Πηγή: imglyfadas.gr)