- Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ - https://alopsis.gr -

Έκδοση Επιστημονικού Τόμου για το Μάθημα των Θρησκευτικών

Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής
Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 10.06.2014

http://www.alopsis.gr/alopsis/thriskeft.jpg [1]

Εκδόθηκε ο Τόμος που περιλαμβάνει τα Πρακτικά του διήμερου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί – επισημάνσεις – προτάσεις», που διοργανώθηκε το 2013 (11 και 12 Μαρτίου) από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Επιστημονικός Τόμος αποτελείται από 454 σελίδες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς και μηνύματα προσωπικοτήτων προς το Συνέδριο, με κεντρικό το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου. Στο κύριο μέρος του παρατίθενται είκοσι έξι (26) επιστημονικές εισηγήσεις που σχετίζονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και πραγματεύονται το καθεστώς του, τη φυσιογνωμία του και το ρόλο του στην ελληνική θρησκευτική εκπαίδευση αλλά και σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς απέναντι στα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στο τέλος, παρατίθενται τα πορίσματα και οι προτάσεις του Συνεδρίου.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Σωτήριος Μιχελουδάκης, Δικηγόρος και Διδάκτωρ ΑΠΘ και ο Ευάγγελος Πεπές, Εκπαιδευτικός Θεολόγος και Διδάκτωρ ΑΠΘ.

Ο Τόμος εκδόθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και αφιερώνεται στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλόνικης κ.κ. Άνθιμο.

Παρουσίαση των Πρακτικών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας, για τη διάχυση των εν γένει αποτελεσμάτων του Συνεδρίου.

Από το Εργαστήριο

επικοινωνία – πληροφορίες:
Διεύθυνση: Κτίριο Θεολογικής Σχολής (4ος όροφος) 54 124 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 997103 F: 2310 997103
Mail: plab.past.auth.gr@gmail.com
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου [2] στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης