Δελτίο Τύπου Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών

Με το Χαράτσι το Κράτος εμπαίζει και εκβιάζει, κάτι που ούτε η Γερμανική κατοχή δεν έκανε!

17.11.11 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!

O Υπουργός των Οικονομικών αφού αρχικώς ανακοίνωσε την απαλλαγή των πολυτέκνων στην συνέχεια της τακτικής του, άλλα να ανακοινώνει το πρωί, να τροποποιεί την επομένη και τη μεθεπομένη να τα καταργεί, επέβαλε και το χαράτσι των ακινήτων και στους πολυτέκνους, εξαιρώντας μόνον όσους έχουν τέσσερα και άνω προστατευόμενα και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ… είτε έχουν 4, είτε 14 τέκνα!!! Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα πρέπει το ακίνητο και να ιδιοκατοικείται (!!), δηλ. εάν ένας πολύτεκνος είχε ένα μικρό ακίνητο, που δεν χωρούσε η οικογένεια του και νοίκιασε μεγαλύτερο… και το δικό του το ενοικίασε σε τρίτο, αυτός θα πληρώσει το χαράτσι και δεν έχει απαλλαγή!!
Ήδη αποστέλλει, διά μέσου της ΔΕΗ, το χαράτσι των ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αξιώνοντας την πληρωμή του ακόμη και από τους λίγους πολυτέκνους οι οποίοι απαλλάσσονται από το νόμο!!
Ακολούθως, για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν ενώ δεν τα όφειλαν, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά στην ΔΟΥ και ν΄ αναμένουν εάν και πότε θα τους επιστραφούν.
Θαυμάστε πολιτική ανθρώπων που θέλουν να κυβερνούν την χώρα. Είναι δυνατόν να υποχρεώνεται ο πολίτης και μάλιστα ο πολύτεκνος, να πληρώσει το χαράτσι ενώ απαλλάσσεται και να προσδοκά εάν και πότε θα του επιστραφούν τα χρήματα; Αποτελεί αυτό τακτική Κράτους. Μπορούν οι  κάτοχοι της εξουσίας να μας ειπούν σε ποιό Κράτος συμβαίνουν αυτού του είδους οι απαράδεκτοι εκβιασμοί;. Ούτε η δικτατορία δεν είχε αποτολμήσει κάτι τέτοιο. Σε μια περίοδο τέτοιας οικονομικής κρίσεως, που οι οικογένειες και μάλιστα οι πολύτεκνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση καταφεύγει σε μία τέτοια τακτική, που ούτε στην Γερμανική κατοχή δεν συνέβη αυτό. Το ερώτημα είναι εάν η μεταμφιεσμένη Κυβέρνηση θα παύσει να επιδιώκει την εξαθλίωση των πολιτών και μάλιστα των πολυτέκνων;. Αυτός όμως ο κατατρεγμός των πολυτέκνων πρέπει να σταματήσει αμέσως.    
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]