Γέφυρες πολιτισμού ή γέφυρες πρόσληψης κακοδοξιών;

Υπό τις ευλογίες της Εκκλησίας προσφέρονται αιρετικές δοξασίες στους νέους!!!

Αντιδράσεις από Μητροπόλεις για την εκδήλωση νεολαίας που διοργανώνεται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Ο λόγος για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8-10 Δεκεμβρίου 2006 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν 3000 έφηβοι και νέοι από τις Μητροπόλεις και τις ενορίες όλης της Ελλάδας. Καλές είναι οι γέφυρες, καλές και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όταν αυτές φέρνουν κοντά και ψυχαγωγούν το λαό. Και όλα θα ήταν μια χαρά αν στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης δεν διοργανωνόταν συνέδριο με εισηγήσεις και βιωματικά σεμινάρια μεθόδων δήθεν θεραπευτικών, στην ουσία όμως φιλοσοφικών και θρησκευτικών. Εύλογη η απορία: πώς παρείσφρυσαν στο συνέδριο της Εκκλησίας μας η μουσικοθεραπεία, η χοροθεραπεία και η δραματοθεραπεία; Πώς χώθηκαν στο χώρο της κατεξοχήν θεραπείας, εναλλακτικές μέθοδοι ψευδοθεραπείας, με υπόβαθρο και ρίζες στον Ινδουισμό, το σαμανισμό και τις ανατολικές θρησκείες;
Πώς καλείται σε εκδήλωση της Εκκλησίας ο κύριος Θανάσης Δρίτσας; Ο καρδιολόγος και μουσικοθεραπευτής Θανάσης Δρίτσας συνεισφέρει κείμενά του σε αποκρυφιστική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και έχει παραχωρήσει συνέντευξή του με τίτλο «Ο Μάγος, ο σαμάνος, ο θεραπευτής» στο αποκρυφιστικό περιοδικό «Ανεξήγητο». Εκεί εκθέτει την προσωπική του αναζήτηση που τον έφερε σε επαφή με την προσέγγιση του θιβετιανού βουδισμού και μιλά για τη χρήση γιόγκα και διαλογισμού για χαλάρωση και βελτίωση της κλινικής εικόνας του ασθενούς . «Οραματίζομαι έναν γιατρό που θα γίνει πάλι λίγο σαμάνος, λίγο μάγος, λίγο ιερέας» («Ανεξήγητο», τεύχος 208, Φεβρ.2006).
Πώς καλείται σε εκδήλωση της Εκκλησίας η κυρία Εύη Παπανικολάου; Μουσικοθεραπεύτρια που γράφει στο περιοδικό «Yoga World» για αυτοπραγμάτωση, υπερβατικές εμπειρίες και mandala (όπως αυτά εμπλέκονται με τη μέθοδο της μουσικοθεραπείας). («Yoga World», τεύχος 7, Φεβρ. –Μάρτιος 2006).
Πώς καλείται σε εκδήλωση της Εκκλησίας η κυρία Καλλιρρόη Γιαννοπούλου η οποία διεξάγει βιωματικά εργαστήρια με πηγή έμπνευσης τα νεοποχίτικα βιβλία του αποκρυφιστικού οίκου «Διόπτρα», "Μήνυμα" και «Μήνυμα από το παρελθόν»; (http://www.theatroedu. gr/SYNDIASKEPSI_2006/Seminaria/Γιαννοπουλου.htm)
Με όλο το σεβασμό στα πρόσωπα και τους εκκλησιαστικούς ταγούς μας και με δεδομένη την αρχή ότι όλοι σφάλλουμε, παρακαλούμε για τη ματαίωση των προαναφερθέντων και των λοιπών συναφών εισηγήσεων που προβάλλουν μεθόδους κακοδοξίας και πλάνης. Κάποιες Μητροπόλεις ήδη κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα και αναλυτικά στοιχεία. Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν δαιμονικόν.

 

(Πηγή: "Αθηναϊκό Kέντρο Tύπου & Eνημέρωσης")

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]