Ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας και η ανθρώπινη υγεία (Στυλιανός Α. Ζηνέλης MD, BA, ιατρός, μέλος ΔΣ Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης)

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση της ανησυχίας σχετικά με τις πιθανές βλάβες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας στον ανθρώπινο οργανισμό, π. χ. η Βρετανική Επιτροπή Ακτινοπροστασίας το έτος 2004 προειδοποίησε για την μη χρήση των κινητών από τα παιδιά εκτός ιδιαιτέρων περιπτώσεων. Ακολούθησε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αυστρίας τον περασμένο Αύγουστο (2005) όπου έδωσε τις εξής οδηγίες: 1) Παιδιά κάτω των 16 ετών να μην χρησιμοποιούν κινητά, 2) Να χρησιμοποιούνται κινητά σε επείγουσες καταστάσεις και για λίγο χρονικό διάστημα. Αυτή η ανησυχία κορυφώθηκε μετά από την Ευρωπαϊκή μελέτη REFLEX (επτά ευρωπαϊκών χωρών  και 12 εργαστηρίων) για βλάβη στο DNA.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ (Αρχείο word, 180 Kb)

“Αλ. Οψ.”: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ιατρό κ. Στυλιανό Ζηνέλη, για την αποστολή του άρθρου του, όπου πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Ογκολογική Ενημέρωση“, Τόμος 8, τ. 2, Απρίλιος – Ιούνιος 2006, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Περισσότερα άρθρα για τα κινητά τηλέφωνα μπορείτε να βρείτε στο σχετικό αφιέρωμα: “ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]