Πορίσματα Ιερατικού Συνεδρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στο οποίο συμμετείχαν τριακόσιοι περίπου ιερείς της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Η Θεία Ευχαριστία: Σύνοδος ουρανού και γης».

Μετά τις λίαν ενδιαφέρουσες σχετικές με το θέμα εισηγήσεις τόσον από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, όσον και από Πανεπιστημιακούς διδασκάλους των δύο Θεολογικών μας Σχολών και κατά την συζήτηση που επακολούθησε εκφράσθηκε ανησυχία και έντονος προβληματισμός πάνω σε διαμορφούμενες τάσεις πάνω σε καίρια ζητήματα της κοινωνίας μας.
Οι σύνεδροι συγκεκριμένα διετύπωσαν ομόφωνα τις παρακάτω προτάσεις:

1) Να διατηρηθή ο υπάρχων υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών και του μαθήματος της Ιστορίας  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
2) Να μη επιβληθή η παραλαβή της κάρτας του πολίτη, διότι απειλούνται οι Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των πολιτών.
Επί του θέματος αυτού το ιερό σώμα των Κληρικών και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία χειρίζεται αρμοδίως και σε επαφή με τις Υπηρεσίες της Πολιτείας, το ως είρηται σοβαρό ζήτημα.
3) Να μη ενεργοποιηθή η  απειλή για την κατάργηση του τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
4) Να ενταθή η συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη κατά τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσεως την οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Πατρών)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]