Περί της µη εισαγωγής του µαθήµατος σεξουαλικής αγωγής στο δηµοτικό Σχολείο (Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος», Τομέας Εκπαιδευτικών και Επιστημόνων)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ  ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΕΩΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» ΤΟΜΕΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 32 – 106 80 ΑΘΗΝΑΙ Τηλ. 210. 3614135

Αρ. Πρωτ. Ε 384 Αθήνα 21/8/2009

ΠΡΟΣ Τον Αξιότιµο κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευµάτων Ενταύθα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1. Εξοχώτατο κ.κ. Πρωθυπουργό 2. Αξιότιµο κ. Μπαµπινιώτη Γεώργιο, Πρόεδρο επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία 3. Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Βουλής

Θέµα: «Περί της µη εισαγωγής του µαθήµατος σεξουαλικής αγωγής στο δηµοτικό Σχολείο» Αξιότιµε Κύριε Υπουργέ, Ο τοµέας Εκπαιδευτικών και Επιστηµόνων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος», ο οποίος δραστηριοποιείται µε τις ευλογίες της Εκκλησίας σέ όλη την Ελλάδα προκειµένου να διατηρούνται ζωντανά στις συνειδήσεις των Ελλήνων οι αξίες και τα ιδανικά του ελληνορθοδόξου πολιτισµού µας, µαζί µε την τιµή προς το πρόσωπο και το αξίωµά σας δια της παρούσης αξιώνει την άµεση και οριστική ανάκληση της αποφάσεως εισαγωγής του µαθήµατος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα δηµοτικά σχολεία, που αποτελεί βόµβα µεγατόνων στα θεµέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να καταλάβουν οι αρµόδιοι ότι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο ισχύουν αξίες διαχρονικής και οικουµενικής εµβέλειας ζυµωµένες µε την ελληνορθόδοξη παράδοσή µας· αξίες που καταξιώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο και το οδηγούν στην ολοκλήρωσή του ως εικόνα Θεού. Είναι ύβρις απέναντι στην Ιστορία να βεβηλώνονται τα ιερά θέσµια του Γένους µας στο όνοµα µιας προόδου που είναι όµως  ψευδεπίγραφη και στηρίζεται σε µηχανισµούς αποκτήνωσης του ανθρώπου και µετασχηµατισµού του σε ζωώδη ύλη.

Κύριε Υπουργέ,

η Ιστορία διδάσκει ότι η ύβρις οδηγεί στην άτη και τη νέµεσι. Μην το λησµονείτε αυτό. Σταθείτε στο ύψος της θέσεως που σας εµπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ο Κριτής σας. Κανείς δεν µπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Σας διαβιβάζουµε αίτηµα – διακήρυξη, το οποίο συνοδεύεται µε υπογραφές, καθώς επίσης και διαµαρτυρίες που κατατέθηκαν σε ιστοσελίδα συνεργατών µας για το ίδιο θέµα. Μην αφήσετε άλλο να διογκωθεί η αγανάκτηση. Δεν σας συµφέρει. Παρακαλούµε για τις άµεσες ενέργειές σας προς ικανοποίηση του αιτήµατός µας.

Μετά πάσης τιµής και της ευλόγου αγωνίας Δια τον Σύλλογον

Ο Πρόεδρος Πάνος Μπρουσινός Αρχιτέκτων – Πολ. Μηχανικός

Ο υπεύθυνος του τοµέως Επιστηµόνων Απόστολος Τσολάκης Φιλόλογος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα και αντιδράσεις σχετικές με το θέμα πατώντας εδώ

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]