Κίνα: Ήλιος από γιγαντοοθόνες – Aέρας σε σακούλες!!!

1) Συγκλονιστικό θέαμα… Στην Κίνα δεν βλέπουν τον ήλιο λόγω νέφους και τον δείχνουν σε γιγαντοοθόνες!

2) Στα όρια της ασφυξίας η Κίνα – Εφτιαξαν σταθμούς με καθαρό αέρα στους δρόμους

1) Απίστευτα στιγμιότυπα από την πλατεία Τιεν αν Μεν – Οι ιθύνοντες εγκαθιστούν τεράστιες γιγαντοοθόνες που… αντικαθιστούν την ανατολή του Ηλίου και το ηλιοβασίλεμα για να τονώσουν το ηθικό των κατοίκων

http://www.protothema.gr/files/1/2014/01/17/china2.jpg

Ιστορίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας απεργάζονται οι ιθύνοντες της κινεζικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή μόλυνση του περιβάλλοντος στις μεγαλουπόλεις της χώρας, μια κατάσταση που προφανώς απειλεί την σωματική υγεία των κατοίκων, εμμέσως όμως και την ψυχική τους υγεία, αφού είναι εξαναγκασμένοι να ζουν – κυριολεκτικά – στη σκιά! Είναι τέτοια η έκταση της μόλυνσης, τόση η αιθαλομίχλη που καλύπτει τον ουρανό στο Πεκίνο και σε αρκετές άλλες βιομηχανικά ανεπτυγμένες περιοχές, ώστε να μην μπορούν να τη διαπεράσουν ούτε καν οι ακτίνες του ήλιου.

Με την κατάσταση να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο και τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες, οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να λάβουν έκτακτα μέτρα. Κι αφού δεν μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, αποφάσισαν να φέρουν τον ήλιο πιο κοντά στους κατοίκους!!!

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν για να το πετύχουν: από το πρωί προβάλλουν σε ειδικές ψηφιακές γιγαντοοθόνες που έχουν εγκαταστήσει στο κέντρο του Πεκίνου τον ήλιο να ανατέλλει, ενώ πλάνα του προβάλλονται συνεχώς, αναπαριστώντας την πορεία που θα είχε κανονικά, αν μπορούσε να είναι ορατός από τους πολίτες! Μετά τη δύση του στις οθόνες προβάλλονται ειδικά μηνύματα των αρχών προς τους πολίτες, με συμβουλές για το πώς να προστατευθούν από τη μόλυνση…

http://www.protothema.gr/files/1/2014/01/17/china4.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2014/01/17/china1.jpg

(Πηγή: www.protothema.gr)

2) Στα όρια της ασφυξίας η Κίνα -Εφτιαξαν σταθμούς με καθαρό αέρα στους δρόμους

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ
Στα όρια της ασφυξίας η Κίνα -Εφτιαξαν σταθμούς με καθαρό αέρα στους δρόμους για

Στη χώρα με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, ο κόσμος δυσκολεύεται εδώ και καιρό ακόμη και να πάρει ανάσα. Γι’ αυτό στους κινέζικους δρόμους δημιουργήθηκαν «σταθμοί καθαρού αέρα», όπου καταφεύγουν πλέον οι πολίτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία όπου παρέχεται οξυγόνο από τη φύση, με δεκάδες σακούλες και μάσκες έτοιμες για τον κόσμο, που προφανώς τις χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν άνοιξε ο πρώτος σταθμός στην πόλη Ζενγκζού, αμέσως πλημμύρισε με κόσμο.

Στα σημεία υπάρχουν αεροσυνοδοί, που βοηθούν τον κόσμο να φορέσει τις μάσκες και να εισπνεύσει τον καθαρό αέρα, που προέρχεται από τα βουνά. «Ο αέρας ήταν τόσο καλός, αλλά για πολύ λίγο. Επρεπε να φύγω μετά από λίγο» είπε ένας 75χρονος στη Daily Mail.

Οι σακούλες με καθαρό αέρα είναι μία από τις λύσεις που έχουν επιστρατευτεί εσχάτως στην Κίνα για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική μόλυνση. Ηδη κυκλοφορεί συσκευασμένος αέρας- σε μπουκάλια και βαζάκια. Μάλιστα, τα Oxygen Babies, άνθρωποι ντυμένοι με στολές που παραπέμπουν σε ήρωες καρτούν, άρχισαν να μοιράζουν στον κόσμο αέρα από τα βουνά Τιανμού κλεισμένο σε βαζάκι.

Προς το παρόν το προϊόν είναι δωρεάν, αλλά σύντομα ο επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από την ιδέα θα ξεκινήσει να κερδίζει χρήματα πουλώντας… αέρα.

(Πηγή: iefimerida.gr)

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]