Η κλίμακα που κατεβάζει παιδιά και νέους στο περιβάλλον του εωσφόρου

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Τζόαν Ρόουλινγκ ‘Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ’ παρουσιάζουμε ένα κείμενο από την ιστοσελίδα ‘ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ’ προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι γονείς για την άλλη όψη του συγκεκριμένου ήρωα και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από ένα ακριβό περιτύλιγμα. Και αυτό γιατί πιστεύουμε πως η ενημέρωση θα συμβάλει στην συνειδητή, -άρα και ελεύθερη- επιλογή ή όχι του βιβλίου, από όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται για την σωστή διαπαιδαγώγηση και προστασία των παιδιών τους.
Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να βρείτε στα άρθρα του περιοδικού ‘Διάλογος‘ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων για την Προστασία της Οικογένειας και του Ατόμου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ;

Ο Χάρι Πότερ, ο μικρός ήρωας – μάγος των παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούν τελευταίως, είναι ένα αγόρι γύρω στα 11, με μυωπικά γυαλιά και ένα κεραυνό στο μέτωπο που φοιτά σε σχολείο μαγείας.

Έχει καταντήσει μανία, που έχει καταλάβει τις χώρες της Δύσης.

Γίνονται χίλιες δύο προσπάθειες, με όλα ανεξαιρέτως τα σύγχρονα μέσα, για να εξαπλωθεί το πρόσωπο του σε όλο τον πλανήτη. Τα ποσά που ξοδεύονται είναι “αστρονομικά”.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ” είναι και ο βασικός τίτλος των βιβλίων

Πρόκειται για πέντε μέχρι στιγμής βιβλία και δύο κινηματογραφικές ταινίες υπέρ παραγωγές ($120.000,000), βασισμένες με απόλυτη ακρίβεια στα εν λόγω βιβλία. Είναι χαρακτηριστική η συμφωνία που έκανε η συγγραφέας με τη “Warner”. “Εάν δεν είναι όπως το θέλω εγώ το έργο, πιστό στο πνεύμα των βιβλίων μου, δε βγαίνει στις αίθουσες!!!” Έτσι, ο σκηνοθέτης και κάθε ηθοποιός, που έλαβε μέρος στην ταινία, “πέρασε από το κόσκινο” της δασκάλας Τζόαν Ρόουλινγκ.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ”

Είναι η δασκάλα Τζοάν Ρόουλινγκ. Ήταν τάχα μια άπορη δασκάλα που καθόταν σ’ ένα καφενείο και παράγγειλε καφέ, Χρήματα να παραγγείλει και δεύτερο καφέ δεν είχε και άρχισε να σκέπτεται πού να βρει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο και ένα δεύτερο καφέ!!! Ο Χάρι Πότερ εμφανίστηκε μπροστά της και της έδειξε τον τρόπο. Τον χάιδεψε και άρχισε να γράφει για αυτόν ένα βιβλίο, για όλα τα τρελά και παλαβά που έκανε μαζί με την παρέα του στο σχολείο της μαγείας που φοιτούσε. Της άρεσε ο καινούριος της φίλος και πίστεψε ότι μπορεί να αρέσει και σε άλλους (έστω λίγους). Έστειλε το χειρόγραφο σε ένα εκδοτικό οίκο. Τελικά την έκανε πιο πλούσια και από τη βασίλισσα της Αγγλίας!!! Μέχρι εδώ όλα τα συμπαθητικά! Η συνέχεια όμως προβληματίζει. Έγινε γνωστό και κυκλοφόρησε ευρύτατα τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας ότι η Ρόουλινγκ είναι μέλος της “εκκλησίας του Σατανά” και πως τα μισά έσοδα από τη “χαριποτερομανία”, (βιβλία, ταινίες, προϊόντα), θα δοθούν στην εκκλησία αυτή!!! (Μαθήματα μαγείας και σατανισμού από το Χάρι Πότερ, σελ. 11) Στις 17 Ιουλίου 2000 η Ρόουλινγκ δήλωσε στους “Τάιμς” του Λονδίνου: “Νομίζω ότι είναι τελείως βλακεία να διαμαρτύρονται για τα παιδικά βιβλία με το επιχείρημα ότι δελεάζουν τα παιδιά προς το σατανισμό. Έπρεπε να με επαινούν για αυτό! Τα βιβλία αυτά οδηγούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναμος, μωρός Υιός του Θεού είναι μια επιζώσα απάτη, που θα ταπεινωθεί, όταν έλθει η βροχή της φωτιάς…” Η ίδια δήλωσε ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη (The Diane Radio, October 20.1999): “…έκανα έρευνα σε πρακτικές μαγείας και παγανισμού, ώστε τα βιβλία μου να είναι πιο ρεαλιστικά”. Η Τζοάν Ρόουλινγκ έχει αρκετή εμπειρία από τις διδασκαλίες των Wicca, που είναι μια Οργάνωση Μάγων και Μαγισσών, σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την προβολή και διάδοση της λατρείας και των διδασκαλιών και πρακτικών του αποκρυφισμού.

ΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ “ΟΙΣΤΡΟΥ”

Η Warner έκανε αποκλειστική συμφωνία με την Coca Cola ύψους 150.000.000 δολαρίων, ώστε ο Χάρι Πότερ να εμφανίζεται στη συσκευασία και διαφήμιση των προϊόντων της (http://www.saveharry.com/thefullstory.html). Κάποιοι όμως είναι έτοιμοι να θυσιαστούν παρά να θυσιάσουν!!! Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η “Entertainer”, απαγόρευσε τα εμπορεύματα του Χάρι Πότερ από τα ράφια της. Ο Gary Grant, ο ιδιοκτήτης, ομολόγησε ότι πιθανόν να χάσει κέρδη $1.000.000, άλλα ανησυχεί για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία οδηγούνται τα παιδιά. Υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται τα παιδιά, μιας και μερικοί γονείς… που εν αγνοία τους λένε,..αφού του αρέσει εγώ τι θα κάνω;

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μέσα σε τέσσερα χρόνια πουλήθηκαν 116,000.000 αντίτυπα σε 200 χώρες και μεταφράστηκαν σε 47 γλώσσες. Για να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τους αριθμούς, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα “Άπαντα” του Σαίξπηρ πούλησαν λιγότερα σε τέσσερις αιώνες!!! Όμως δε σημαίνει πως ό,τι αρέσει είναι και ωφέλιμο. Κάποια αποτελέσματα της “Χαριποτερομανίας” είναι: α) Η εξάχρονη Τζέσικα Λέμαν είπε: “Η Ερμιόνη είναι η καλύτερη μου φίλη… Ο Ιησούς πέθανε γιατί ήταν αδύνατος και κουτός!!!”. β) Ο “αρχιερέας” Ήγκαν της πρώτης “εκκλησίας” του Σατανά στο Σαμέλ είπε: “Ο Χάρι Πότερ είναι απολύτως θεόσταλτος για το έργο μας. Μια οργάνωση σαν τη δική μας προκόβει με νέο αίμα – δεν κάνω λογοπαίγνιο. Έχουμε περισσότερες αιτήσεις από αυτές που μπορούμε να δεχθούμε. Και φυσικά όλοι αυτοί είναι παρθένοι, πράγμα που είναι θαυμάσιο!!!” γ) Τα μέλη σατανικών ναών έχουν φτάσει σε κρίσιμους αριθμούς και πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν δική τους “οργάνωση”, για να λατρεύουν το Σατανά. δ) Ο Μπράντλεξ Γουίντερς, 11 ετών (Χιούστον) οργάνωσε τη δική του λέσχη για τους “Ποτερίτες για την καταστροφή του Ιησού” με τα γειτονόπουλα. Συνδρομή 6.66(!) δολάρια… ε) Υπάρχουν και “Δάσκαλοι” που επαινούν τα βιβλία, γιατί έκαναν τα παιδιά να δείξουν ενδιαφέρον για το διάβασμα. Διευθυντής Γυμνασίου είπε:”Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις βιβλίο που να συναγωνίζεται τα παιχνίδια του πλέϋ-στέϊσιον, αλλά ο Χάρι Πότερ το κατάφερε!!! Έχω μαθητή που δε διάβασε ποτέ βιβλίο. Τώρα έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, καθώς και το “Νεκρονομικόν” και τη “Σατανική Βίβλο”. στ) Γράφουν ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, θεολόγοι, ιερείς, παιδοψυχίατροι επικλήσεις. “Το φυσικό, διαισθητικό πήδημα από το διάβασμα ενός βιβλίου του Χάρυ Πότερ στο να στραφεί εναντίον του Θεού και να λατρέψει το Σατανά είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί όπως έχουν δείξει οι αριθμοί.” Αυτά τα βιβλία γράφουν πραγματικά για τη μαγεία με “ωραίο”, “παραπλανητικό”, συμπαθητικό τρόπο, για αυτό είναι και επικίνδυνα. ζ) Ενδεικτικοί αριθμοί αποκαλύπτουν: Το 1996 η εκκλησία του Σατανά της Αμερικής είχε 100.000 μέλη. Το 2000 η ίδια εκκλησία αριθμούσε πάνω από 14.000.000 παιδιά ηλικίας 9-14 χρονών και αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει και συνέχεια.

ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ

Η κλίμακα που κατεβάζει παιδιά και νέους στο περιβάλλον του εωσφόρου.

Στο σχολείο Χόγκουαρτς (Μάγων), γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα απογυμνώνονται από το Χριστό, προβάλλονται ως κοινωνικά έθιμα και απορροφούνται από το “ευρύτερο” περιβάλλον της αποκρυφιστικής συμβολικής κοσμολογίας.

Αντίθετα, το Χαλοουγουίν (Halloween) είναι η μεγάλη γιορτή του έτους.

Το Χαλοουγουίν είναι γιορτή παγανιστικής προέλευσης, με έντονο μαγικό και εωσφορικό στοιχείο, που έχει μεγάλη εξάπλωση στη Δύση, κυρίως στις ΗΠΑ και γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου.

ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί γονείς, Είναι εμφανές ότι η Τζόαν Ρόουλινγκ δεν ανήκει στο χριστιανικό χώρο. Είναι ακόλουθος της γραμμής του μεγαλύτερου μάγου, εωσφοριστή του 20ου αιώνα Άλιστερ Κράουλι. Ο ήρωας της, ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ, έχει πολλά κοινά με τον ίδιο αυτό μάγο που ονόμαζε τον εαυτό του “το θηρίο της Αποκάλυψεως, 666”. Γράφει τα βιβλία με βάση την κοσμοθεωρία των Wicca. θα μπορούσε να είναι ειλικρινής, δηλώνοντας την πραγματική της ταυτότητα, χωρίς να παγιδεύει το κοινό με ωραίο τρόπο. Ασκεί προσηλυτισμό και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες, παρουσιάζοντας ύπουλα τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις με μανδύα παιδικού μυθιστορήματος. Δεν είμαστε ούτε “μεσαιωνικοί” ούτε “σκοταδιστές” ούτε απορριπτικοί. Πονούμε γιατί ξέρουμε τη συνέχεια του “έργου”… αυτών των ρευμάτων. Τα βιβλία αυτά με όλη την πομπή τους κατάφεραν, προβάλλοντας το “Σατανά” με ωραίο τρόπο, να αγαπηθεί, από τα παιδιά!!! Αυτός είναι ο απώτερος στόχος της εωσφορικής κίνησης της Νέας Εποχής. Ας σώσουμε λοιπόν τα παιδιά μας από τη μύηση πους τους γίνεται από το Χάρι Πάτερ πριν είναι αργά. Ο δρόμος του εωσφόρου είναι στρωμένος με ναρκωτικά, όργια, αντίδραση, παραλογία, κακία, ρατσισμούς, δουλεία..!!! θα μπορούσαμε να γράφαμε πολύ περισσότερα και συγκλονιστικότερα. Νομίζουμε όμως πως από το λίγο μπορεί ο σοφός να συμπεράνει και το υπόλοιπο. Οι καιροί είναι χαλεποί.

ΠΗΓΕΣ:

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να τις βρει στα παρακάτω βιβλία. (Σε χριστιανικά βιβλιοπωλεία): * “ΝΑΙ Η 0X1 ΣΤΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ”, Ιωάννου Κ. Μηλιώνη. Πανελλήνια Ένωση Γονέων. * “Μαθήματα Μαγείας και Σατανισμού από το Χάρι Πότερ”, Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλος, εκδ. Φωτοδότες, Α’, Β’ τόμος * “Η λατρεία Wicca”. “Νεοσατανισμός”, π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, σελ. 58,β. * Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, Αρχ. Χριστόφορου Τσιάκκα, σελ. 1054

[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]