«Ηλεκτρονικό νέφος» σκοτώνει τα πουλιά και τις μέλισσες (Geoffrey Lean, TΗΕ ΙΝDΕPENDENT)

Το τεχνολογικό μπουμ διαταράσσει το φυσικό σύστημα πληροφόρησης των ζώων

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ απειλή για τη φύση αποτελεί το «ηλεκτρονικό νέφος», που δημιουργείται από κινητά τηλέφωνα, στερεοφωνικά συγκροτήματα, καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η ενόχληση είναι τόσο μεγάλη για τα πουλιά και τις μέλισσες ώστε χάνουν την ικανότητα τεκνοποίησης, αδυνατούν να αναπαραχθούν και πεθαίνουν. «Ένα άνευ προηγουμένου έντασης δίκτυο από τεχνητά μαγνητικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχει διαταράξει το φυσικό σύστημα πληροφόρησης που χρησιμοποιούν τα είδη», σημειώνει ο Ούλριχ Βάρκνε, ο οποίος ερευνά τις επιπτώσεις στη φύση από τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργεί ο άνθρωπος για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Γερμανός καθηγητής πιστεύει ότι το «ηλεκτρονικό νέφος» είναι υπεύθυνο για την εξαφάνιση των μελισσών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, για τη μείωση των σπουργιτιών στις πόλεις, αλλά και για τις αλλαγές που παρατηρούνται στις μεταναστευτικές συνήθειες των πουλιών. Τα φυσικά μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία, προσθέτει ο Ούλριχ Βάρκνε, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ειδών. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, τα ζώα έχουν μάθει με αυτό τον τρόπο να καταλαβαίνουν πού βρίσκονται, να αντιλαμβάνονται τον χρόνο και να προβλέπουν την κακοκαιρία. Η τεχνολογία όμως έχει δημιουργήσει αναμεταδότες και πομπούς, οι οποίοι αλλάζουν τις φυσικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις στην επιφάνεια της Γης.

Ως αποτέλεσμα, τα ζώα που χρησιμοποιούν τα φυσικά πεδία για να προσανατολιστούν, μπερδεύονται από τις παρεμβολές των τεχνητών πεδίων.

(Πηγή: “ΤΑ ΝΕΑ” 8/9/2008)
[Ψήφοι: 0 Βαθμολογία: 0]